Kritiserar domarna: ’Jämför med Zlatan’

Foto: TT
FOTBOLL

Han har fått stämpeln som en vårdslös spelare.

Men Granit Xhaka slår ifrån sig – och skyller på domarna.

– De har förutfattade meningar om mig. Jämför med Zlatan Ibrahimovic, som inte ens fick gult kort för sin armbåge. Det är klart att det finns ett problem, säger Arsenal-mittfältaren.

Granit Xhaka var en av EM:s bäste spelare förra sommaren.

Då hade Arsenal redan säkrat schweizarens tjänster och Xhaka omnämndes i internationell press som en ”klassvärvning”·

Men Premier League-säsongen har inte varit särskilt lyckosam.

Xhaka har bara gjort ett mål och två assist på 21 matcher, men däremot dragit på sig tre gula kort – och två utvisningar.

Så sent som i slutet av januari gick tränaren Arsène Wenger ut och kritiserade honom.

– Han måste kunna kontrollera sig och sluta straffa laget med sina vårdslösa tacklingar, sa Wenger efter att Xhaka blivit utvisad i en match mot Burnley.

”Inte ute efter att skada”

Själv vägrar 24-åringen acceptera bilden av sig själv som en ”ful spelare”.

– Jag vet inte varför jag har fått den stämpeln. Men jag vet att jag inte är en spelare som är ute efter att skada någon. Folk kan snacka bäst de vill, jag vet vad jag har för kvalitéer och chefen (Wenger) vet. Annars hade jag inte varit där jag är i dag, säger han i en intervju med schweiziska tidningen Der Bund.

”Finns ett problem”

I stället menar Xhaka att nidbilden av honom har anammats av domarkåren i Premier League och att de numer behandlar honom annorlunda än andra spelare.

– De har förutfattade meningar om mig. Visst, jag har fått två röda kort den här säsongen. Men jämför med Zlatan Ibrahimovic, som inte ens fick gul kort för sin armbåge (på Bournemouths Tyrone Mings). Det är klart att det finns ett problem här…, säger Xhaka.

Men han tänker inte ändra sin spelstil.

– Absolut inte. Det som händer, händer. Jag kommer fortsätta kliva in hårt i duellerna när det krävs. Att backa undan finns inte på kartan, säger 24-åringen.

ARTIKELN HANDLAR OM