Zlatan var klar för ligakonkurrenten

Samtalet som förändrade svenskens karriär: Ringde på flygplatsen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Mido i Tottenham 2005.
Mido i Tottenham 2005.

Zlatan Ibrahimovic har själv förklarat hur tiden i Juventus formade honom till den världsspelare han är i dag.

Men allt hade kunnat vara väldigt annorlunda.

Det avslöjar förre lagkamraten Mido i en intervju med DMC Sport.

Så sent som den 20 februari hyllade Zlatan Ibrahimovic sin läromästare från Juventus Fabio Capello. ”Mannen som förändrade mitt spel”, skrev Zlatan på Instagram efter att ha stött på sin gamle tränare igen.

”Ta första bästa plan”

Men nu avslöjar svenskens tidigare lagkamrat Mido att Ibrahimovics och Capellos vägar höll på att aldrig korsas. Enligt Mido var det nämligen han, och inte Zlatan, som skulle skriva på för Juventus sommaren 2004.

– Jag spelade för Marseille då men fick ett bud från Juventus. Samtidigt hade min gamle lagkamrat från Ajax, Ibrahimovic, ett erbjudande från Roma. Allt var klart, säger Mido till DMC Sport enligt Football Italia och fortsätter:

– Jag åkte till flygplatsen redo att ta första bästa plan till Turin och genomgå den medicinska undersökningen när jag fick ett samtal från min agent Mino Raiola. Han sa åt mig att ställa in resan.

”Så jag fick åka till Roma”

Raiola företrädde såväl Mido som Ibrahimovic och hade i sista stund kommit överens med klubbarna om att helt enkelt byta plats på anfallarna.

– Juventus hade kommit överens med Zlatan så jag åkte till Roma, säger Mido.

Mido gjorde bara tolv matcher för Roma utan att hitta nätet en enda gång samtidigt som Zlatan under sina två år i Turin vann ligan båda åren efter 26 mål på 92 matcher. Titlar som dock senare drogs tillbaka efter Calciopoli-skandalen.

Publicerad: