”Mer handelsvara än mänsklig varelse”

U21-kaptenens kritik i Engvall-soppan

avJohan Flinck

Publicerad:

Gustav Engvall tvingas tillbaka till Bristol.

Det lär försämra hans chanser att komma med till U21-EM och förbundskapten Håkan Ericson blir ”illa berörd” av Bristols agerande.

– Det blir mer en handelsvara man pratar om än en mänsklig varelse, säger Ericson.

Gustav Engvall har varit i princip klar för utlåning till Djurgården två gånger om den senaste månaden.
Men skador på andra anfallare har gjort att Championship-laget har blåst av lånet båda gångerna.

Den senaste gången hade Engvall till och med börjat träna med Djurgården när det i går blev klart att han måste återvända till Bristol efter U21-samlingen nästa vecka.

En chockad Engvall lämnade Stockholm för att åka hem till Öland över helgen.

– Jag mår inte speciellt bra, sa Engvall till Sportbladet.

Hälsade på Engvall

U21-förbundskaptenen Håkan Ericson var och hälsade på Engvall i Bristol så sent som förra veckan.

– Jag hade ambitionen att träffa klubbledningen men så blev det klart att han skulle lämna, säger Ericson till Sportbladet.

– Jag har inte Bristols version men de är väl rädda att sätta sig i ett läge där de får tunt med forwards i det prekära läget de har i serien.

Men Ericson reagerar ändå starkt på Bristols agerande.

”Väldigt svårt att förstå”

– Det kommer till hur man ibland behandlar människor. Att man gör så en gång kan väl hända, men att man gör så två gånger inom en månad... hur kan man som klubb tro att man får tillbaka en spelare i balans som är beredd att ge allt för klubben? För mig är det väldigt svårt att förstå.

– Det blir mer en handelsvara man pratar om än en mänsklig varelse. De vet hur mycket Gustav bitit ihop för att ta en plats där och de vet betydelsen av speltid för honom inför U21-EM i sommar. När samma spelare var skadad var Gustav inte ens på bänken i cupen. Det visar att tränaren inte kommer at använda honom särskilt mycket. Jag blir illa berörd, så är det.

”Är en EM-spelare i dag”

I början av veckan sa Ericson till Fotbollskanalen, när utlåningen till Dif verkade klar:

– Jag tror det var nödvändigt för Gustav att göra den här flytten när det gäller att konkurrera om en plats i truppen till sommaren.

Hur ser du på hans chanser nu?

– Gustav har gjort mycket för oss och jag tror mycket på honom. Gör han ett bra läger nu så kommer han definitivt att vara med i diskussionerna. Men blir det så illa att han i princip inte spelar några matcher alls under våren så får man fundera en och annan gång till. Hade det bara handlat om från mars till juni skulle jag kunna tänka mig det. Men det har varit så här ett antal månader nu, säger Ericson och avslutar:

– Men i dag är han en EM-spelare för mig.

Publicerad: