Champions League fotboll (herrar)

Avslöjar: Så startar MFF i CL-kvalet

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Jon Dahl Tomasson går ut modigt i det första av två Champions League-kvalmöten mot Rangers.

I mötet på Eleda Stadion består mittfältet av fem man – samtidigt som ett något oväntat namn tar plats bredvid Antonio Colak på topp.

Enligt Sportbladets uppgifter ställer MFF upp enligt en 3–5–2–formation.

Efter två relativt tuffa dubbelmöten mot både Riga och HJK Helsingfors ställs Malmö FF mot sin svåraste motståndare hittills i skotska Rangers.

Det anrika laget tränas av Liverpool-ikonen Steven Gerrard och blev skotska mästare för första gången på länge förra säsongen - därmed tog man också sin 55:e ligatitel före ärkerivalen Celtic.

I allsvenskan har Malmö FF fått upp farten och ligger för närvarande tvåa, en poäng bakom Djurgården. Samtidigt har en hel del hänt på spelarfronten - enligt uppgifter spelar mittbacken Anel Ahmedhodzic sin sista match för MFF inför avfärden till Italien och nya klubbadressen Atalanta. Även Franz Brorsson har uppgetts vara på väg till Grekland och spel i Aris.

Så sent som i dag rapporterades även Pavle Vagic vara klar för norska Rosenborg och finns inte med i den trupp som möter Rangers. I går måndag kunde Sportbladet avslöja att peruvianen Sergio Pena är nära en överenskommelse med skåningarna.

Colak och Birmancevic på topp

Det, i kombination med en långtidsskada på Jonas Knudsen, gör att Jon Dahl Tomasson har fått laborera en del med alternativen inför mötet med Rangers.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer dansken att skicka ut hela fem spelare på mittfältet, formera en trebackslinje och para ihop Antonio Colak med Veljko Birmancevic uppe i anfallet.

Matchen börjar 19:00.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Champions League fotboll (herrar)

LÄS VIDARE

Avslöjar: Malmöstjärnan Jonas Knudsen långtidsskadad

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

Malmö FF

Rangers FC