Avslöjar: Så startar MFF i CL-kvalet

Jon Dahl Tomasson går ut modigt i det första av två Champions League-kvalmöten mot Rangers.

I mötet på Eleda Stadion består mittfältet av fem man – samtidigt som ett något oväntat namn tar plats bredvid Antonio Colak på topp.

Enligt Sportbladets uppgifter ställer MFF upp enligt en 3–5–2–formation.

Efter två relativt tuffa dubbelmöten mot både Riga och HJK Helsingfors ställs Malmö FF mot sin svåraste motståndare hittills i skotska Rangers.

Det anrika laget tränas av Liverpool-ikonen Steven Gerrard och blev skotska mästare för första gången på länge förra säsongen - därmed tog man också sin 55:e ligatitel före ärkerivalen Celtic.

I allsvenskan har Malmö FF fått upp farten och ligger för närvarande tvåa, en poäng bakom Djurgården. Samtidigt har en hel del hänt på spelarfronten - enligt uppgifter spelar mittbacken Anel Ahmedhodzic sin sista match för MFF inför avfärden till Italien och nya klubbadressen Atalanta. Även Franz Brorsson har uppgetts vara på väg till Grekland och spel i Aris.

Så sent som i dag rapporterades även Pavle Vagic vara klar för norska Rosenborg och finns inte med i den trupp som möter Rangers. I går måndag kunde Sportbladet avslöja att peruvianen Sergio Pena är nära en överenskommelse med skåningarna.

Colak och Birmancevic på topp

Det, i kombination med en långtidsskada på Jonas Knudsen, gör att Jon Dahl Tomasson har fått laborera en del med alternativen inför mötet med Rangers.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer dansken att skicka ut hela fem spelare på mittfältet, formera en trebackslinje och para ihop Antonio Colak med Veljko Birmancevic uppe i anfallet.

Matchen börjar 19:00.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.