Supportersverige i sorg – visar sitt stöd för de avlidna AIK-supportrarna

Tre tonåringar, varav minst två AIK-supportrar, omkom i en bilolycka på väg till matchen i Kalmar i går.

Nu sluter motståndarsupportrar upp för de drabbade.

– Sorgen har inga färger. Vi vill uttrycka vårt varmaste deltagande. Våra tankar är med de anhöriga, skriver supportergruppen Änglarna på Twitter.

AIK och Fotbollssverige har sorg efter torsdagens svåra trafikolycka i Lindshammar i småländska Uppvidinge kommun, där tre tonåriga pojkar dog.

Utanför Friends Arena i Solna har AIK upprättat en minnesplats för de omkomna.

Statyerna av AIK:s grundare Isidor Behrens och legendaren Putte Kock har klätts med halsdukar och blommor, och AIK:s vice klubbdirektör skriver ”om du vill och har möjlighet att visa ditt deltagande i de anhörigas, och AIK-familjens, sorg eller bara vila tankarna är du välkommen hit” på Twitter.

Förbundskapten Janne Andersson gick under dagen förbi minnesplatsen för att visa sitt stöd.

Flera motståndarklubbar uttrycker också sina sympatier. Djurgården och Hammarby, bland flera andra, visar sitt stöd till familj och anhöriga på sociala medier. Göteborgs supporterförening Änglarna betonar att lagtillhörighet inte spelar någon roll när något sådant här händer.

– Sorgen har inga färger. Vi vill uttrycka vårt varmaste deltagande. Våra tankar är med de anhöriga, skriver de på Twitter.

Den tidigare AIK-målvakten Oscar Linnér uttrycker sin sorg och skriver ”VILA I FRID SVARTGULA BRÖDER” på Instagram. Även Hammarbylegendaren Kennedy Bakircioglu ger stöd via Instagram. ”Kärlek och omtanke till de anhöriga, till AIK-supportrar och spelare i denna svåra tid”, skriver han i ett inlägg.

A post shared by Oscar Linnér (@oscarlinner)
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.