Malmö FF om guldstriden: ”Vi har kniven mot strupen”

Publicerad 2021-09-11

MALMÖ. Efter 1–1 mot IFK Norrköping inser Malmö FF:s spelare att guldet kan bli svårt att försvara.

– Det är kniven mot strupen resten av säsongen, säger Franz Brorsson.

Det har bara blivit en seger för Malmö FF under de fem senaste allsvenska matcherna (hemma mot Degerfors).

Men poängtapp mot Halmstad, IFK Göteborg, Hammarby och den sena och omdiskuterade 1–1-kvitteringen från IFK Norrköping på Eleda Stadion under lördagen.

Likartade poängtapp

– Det är klart att vi hade behövt alla tre poängen. Det känns som vi gett bort lite för många poäng i onödan. I matcher där vi känt att vi ska ta alla tre, säger Adi Nalic som mycket vackert klackade in 1–0-målet.

– Det upprepar sig gång på gång. Det gäller att vi kommer tillbaka till grunderna. Andra halvlek var riktigt bra. 

AIK är vid seger borta mot Mjällby fem poäng före MFF och både Djurgården och Elfsborg kan passera regerande mästarna i tabellen.

Lagkaptenen Franz Brorsson:

– Det blir tuffare och tuffare. Vi måste gå rent. Vi har inga marginaler längre. 

– Vi har många hemmamatcher mot topplag men vi har inga marginaler att gå på. Det är kniven mot strupen resten av säsongen skulle jag vilja säga, säger Brorsson.

Laddar om till CL

Malmö FF måste dessutom mitt upp i en hektisk allsvensk guldstrid ställa om till Champions Leaguematcher. Närmast gruppremiären hemma mot Juventus sent tisdag kväll.

– Jag tror inte det blir några svårigheter att ladda om när det blir Champions League. Det har jag svårt att se, säger Adi Nalic.

– Vi kommer vara fullt motiverade och återhämtade för att ta upp striden med Juventus. Det ligger i MFF:s DNA att spela så många och så olika matcher. Många spelare har gjort det i många år, säger Nalic.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.