Lagerlöfs utspel: ”Konstigt – flytta den till Borås”

En eventuell guldmatch mot Häcken på Ullevi?

Thomas Lagerlöf tycker förslaget är märkligt.

– Det är konstigt. Hitta en riktig fotbollsarena i så fall. Flytta den till Borås! säger Djurgårdens tränare.

Det är Häcken som överväger att flytta sin avslutande match i allsvenskan. Från Bravida (6300 åskådare) till Ullevi (40 000 åskådare). Anledningen? ”Den gemensamma säkerhetsbedömningen” när tusentals djurgårdare ska ta sig till Göteborg, meddelar Häcken.

Men vad tycker Djurgårdens spelare och tränare?

Magnus Eriksson har följt debatten med stort intresse. Han har mycket att säga i frågan, berättar han, men bidar sin tid.

– Jag väljer att svara på den frågan efter Varbergsmatchen. Det är en väldigt intressant frågeställning. Men jag svarar då.

”Det är en friidrottsarena!”

Tränare Thomas Lagerlöf fokuserar också på söndagens viktiga fajt mot Varberg. Samtidigt har han förstås funderat på sista omgången.

– Oavsett konstgräs eller gräs så spelar det inte så stor roll. Häcken är också ett konstgräslag. Så länge planen är bra så är det okej. Men om matchen flyttas till en dålig gräsplan... det låter konstigt för mig, säger Lagerlöf och fortsätter:

– Men det som är ännu konstigare är att flytta en avgörande fotbollsmatch till en friidrottsarena med löparbanor! Om man ser till produkten fotbollen så låter det helt... helt konstigt för mig.

”Fan.. flytta den till Borås då”

Lagerlöf är konfunderad och kommer med ett eget förslag på en möjlig arena.

– Vi kommer lösa det oavsett arena eller underlag. Allt jag föredrar är en bra plan. Men fan... flytta den till Borås då. De spelar ju inte hemma i den sista omgången. Borås Arena är en riktig fotbollsarena. Ja.. flytta den till Borås! Så känner jag, säger Lagerlöf och skrattar till.

Resten av spelartruppen är försiktigt positiva till en Ullevi-flytt.

Jesper Löfgren:

– Det kommer vara stor skillnad på stödet. Vi behöver allt vi kan få och tar i så fall alternativet med flest supportrar. Så länge mattan är okej, och det borde den vara, så har jag inga problem med gräs.

Asoro: ”Gräs är bättre”

Joel Asoro:

– Jag föredrar gräs. Det gör jag generellt sett. Det är mycket bättre än konstgräs.

Haris Radetinac går i liknande tankar.

– Vi är båda konstgräslag. Så om det blir gräs beror det helt på mattan. Är den bra är det inga problem.

Om den är dålig då?

– Då tar jag hellre konstgräs. Då kommer bollen i alla fall studsa rätt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.