AIK tappar i guldstriden efter förlust mot Kalmar

I den första halvleken tog Kalmar ledningen men fick se målet bli bortdömt.

Det visade sig att Papa Diouf hade sprungit offside och hemmalaget fick börja jaga nytt ledningsmål.

Då blev Oliver Berg stor matchhjälte och prickade in matchens enda mål på straff.

Efter en stark första halvlek av Kalmar fick man tillslut in ett mål bakom AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt. Ett mål som efter en diskussion domarna emellan blev bortdömt.

Efter att Kalmar spelat runt bollen strax utanför straffområdet hittade Romario fram till Papa Diouf på högerkanten som tryckte in 1–0, trodde han.

Det såg nämligen ut att vara offside, något som AIK-spelarna ropade för, men linjedomarens flagga var länge nere. Efter några minuters diskussioner mellan domarna beslutade de sig för att döma bort målet – Diouf var offside.

– Om bollen kommer från en Kalmarspelare så är han på fel sida och då ska det vara offside, säger experten Pär Hansson i Discoverys sändning.

Och så var fallet.

Många trodde först att en AIK-spelare var på bollen innan den nådde fram till Diouf. Det visade sig sedan att en Kalmarfot hade varit på bollen innan och därav dömdes målet bort.

– Vad vi kan se på bilderna så är det väldigt bra beslut av domarna tillsammans. Det är en svår situation där det går otroligt fort men man ser att Diouf är på fel sida, fortsätter Pär Hansson.

Det var inga större protester från Kalmarspelarna som spelade vidare och istället jagade ett godkänt mål, något som till slut kom.

Första målet på straff

Efter att Erick Otieno gjort ned Kalmars Oliver Berg i straffområdet fick hemmalaget straff.

– Domare Ekberg visar tydligt att det är en tröjdragning och att det är därför han dömer straff, säger Pär Hansson i Discoverys sändning.

När Berg gick fram för att ta straffsparken var han säkerheten själv.

Lugnt placerade han in bollen i vänster kryss. 1–0 för Kalmar var därmed ett faktum.

Straffmålet blev matchens enda mål och Oliver Berg slutade som stor matchhjälte för Kalmar som därmed tog viktiga poäng. Laget placerar sig nu på en sjundeplats men är endast några poäng från topplagen.

– Jag tycker vi börjar bra och får matchen hyfsat dit vi vill. Vi sätter upp några bra anfall och kan sätta dit både två och tre tycker jag om vi är lite mer noga. Sedan är AIK ett bra lag så vi får tryck på oss mot slutet, men allt som alls tycker jag att vi förtjänade vinsten, säger Oliver Berg i Discoverys sändning efter matchen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.