Uefas ursäkt till fansen: ”Får inte hända igen”

Efter kaoset innan, under och efter Champions League-finalen ber nu Uefa om ursäkt till fansen.

”Ingen fotbollssupporter ska behöva hamna i den situationen och det får inte hända igen”, skriver man i ett uttalande.

Real Madrid vann Champions League efter ett enormt drama.

Men det som kommer stanna kvar i minnet för många är bilderna på fans utanför Stade de France före, under och efter finalen.

Ett enormt publikkaos sköt upp matchstarten i 40 minuter och mängder av supportrar med giltiga biljetter tog sig aldrig in på arenan på grund av kaos vid entréerna.

Flera supportrar utsattes i stället för tårgas av fransk polis och efteråt har kritiken varit stenhård mot arrangemanget.

Nu går Uefa ut och ber om ursäkt till fansen.

Utredningen kommer publiceras offentligt

Uefa vill uppriktigt be om ursäkt till alla åskådare som var tvungna att uppleva eller se hemska och skrämmande saker ske inför Uefa Champions League-finalen på Stade de France”, skriver man och fortsätter:

Ingen fotbollssupporter ska behöva hamna i den situationen och det får inte hända igen”.

I pressmeddelandet berättar man också att Uefas oberoende utredning kommer ledas av Dr Tiago Brandao Rodrigues. Portugisen kommer leda en granskning som kollar på både vad som hänt i och utanför stadion under hela finaldagen samt hur säkerhet, biljetter och planering av arrangemanget gjorts.

Hela utredningen kommer när den är klar att publiceras offentligt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.