Laget som ingen törs möta: ”Är som krig”

Ser ut att gå upp på walk over

FOTBOLL

De anklagas för att ha bränt upp motståndarnas hemmaarena och plundrat flera bilar för ett annat lag.

Nu är CF Canelas på väg att gå upp i det portugisiska seriesystemet – eftersom motståndarna vägrar att möta dem.

– Det här är inte balett eller simning, säger lagkaptenen Fernando Madureira.

I Portugal beskrivs de som ”världens farligaste fotbollslag”.

CF Canelas 2010 är laget som satt skräck i portugisisk fotboll och nu är på väg upp i seriesystemet då motståndarna i division 4 vägrar att möta dem.

I sex raka matcher har klubben tillskrivits 3–0-segrar på walk over och tolv av 13 lag i serien har sagt att man inte tänker möta Canelas, enligt El Pais.

– Det är en enda röra och vi är naturligtvis väldigt ledsna över hur det har blivit, men vårt mål nu är att förbereda oss väl för att kunna gå upp, säger lagkaptenen Fernando Madureira.

Foto: Facebook/CFCanelas2010

Satte eld på arena

Klubben bildades av ultras-anhängare till storklubben Porto och mer eller mindre samtliga spelare har ett förflutet inom någon ultrassektion där lagkaptenen Madureira själv är ordförande i ultrasgruppen Super Dragões.

Vid sidan av Canelassuccén tabellmässigt anklagas klubben för hot och våld även om de hittills aldrig fällts för något av brotten.

Ligarivalen Grijó anklagar CF Canelas för att ha eldat upp deras hemmaarena och en annan ligarival, Pedroucos, hävdar att flera av spelarnas bilar vandaliserades efter ett möte med ”skräcklaget”.

– Domarna blir skrämda och vågar inte skriva i matchprotokollet efteråt vad som har hänt. Så ingenting fungerar och inget når domarutskottet, säger Grijós ordförande Manuel Gomes.

– De gör sig framgångsrika på hot och attacker mot domarnas barn. Polisen gör ingenting för att stoppa dem, men jag förstår domarna. Alla har familj och på denna nivå är ingen proffs, fortsätter en annan klubbledare som vill vara anonym enligt El Pais.

”Nästan som ett krig”

Men den senaste tidens ställningstagande från de andra klubbarna har ändå fått portugisiska fotbollsförbundet att agera.

Numera sätter man in extra polisinsatser på division 4-matcherna med Canelas – vilket fått klubben att rasa.

– Det är så fruktansvärt tragiskt. Vi är en klubb som spelar med själen eftersom fotboll i dessa divisioner alltid varit tuff och full av fysisk kontakt, nästan som ett krig. Det här är inte balett eller simning, säger Fernando Madureira.

ARTIKELN HANDLAR OM

Portugal