Konstmål av Giroud

FOTBOLL

Arsenals Olivier Giroud inledde 2017 briljant.

I ligamatchen mot Crystal Palace bjöd fransmannen på ett konstmål.

– Ett av de vackraste fotbollsmål jag någonsin har sett, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Han bjuder på det oväntade. Och vi går på fotboll för att se det oväntade, säger managern Arsene Wenger.

Foto: Viasat Premium

Det är årets första dag. Men Olivier Giroud kan ha redan ha gjort årets snyggaste mål, fullträffen kommer stå sig bra i konkurrensen under 2017.

Giroud får svårt att överträffa prestationen mot Crystal Palace.

Efter knappt 20 minuter på Emirates kom konstmålet.

Gick in via ribban

Det var ett vackert anfall. Arsenal vann bollen på egen planhalva och ställde om. Giroud mötte bollen på mittplan och klackade den vidare. Alexis Sanchez tog sig fram på vänsterkanten och lyften in bollen i straffområdet.

Bollen hamnade bakom Giroud, men fransmannen löste situationen genom att briljant klacka till den med vänsterfoten. Bollen hittade in via ribban.

– Jag försökte träffa bollen med vänsterfoten och hade maximal tur där, säger Giroud till Sky och skrattar.

Niva hyllar målet

Arsenal och fransmannen hyllas rejält.

– Om man adderar hela anfallet, hela upplägget, Girouds delaktighet med hans första klack på egen planhalva är vi framme vid ett av de vackraste fotbollsmål jag någonsin har sett, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– Jag vet att det finns en allergi mot att uttrycka sig drastiskt därute, så fort man säger att något som händer i nutid är historiskt får man höra att man är historielös. Men jag har ändå tittat på fotboll i 30–35 år, och det här målet är med däruppe. Jag säger inte att det särklassigt är det vackraste målet som någonsin har gjorts, men det skulle vara med i min diskussion. Om man skulle sätta sig och snacka om tio kandidater är det här målet med.

Arsenal vann till slut med 2–0, Alex Iwobi gjorde lagets andra mål i matchen. Palace skapade några målchanser i andra halvlek, men målvakten Petr Cech stod i vägen. ”Gunners” hade lägen att göra ytterligare mål.

Arsenal är på tredje plats i Premier League efter tre poäng mot Crystal Palace.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se