”Hoppas att polletten trillar ner för Rooney”

Uppmanas kopiera Zlatan: ”En gladiator”

Foto: AP
Wayne Rooney har hamnat i skuggen av Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Wayne Rooney, 31, har tappat med åren och förlorat sin startplats i Manchester United.

Nu uppmanas lagkaptenen att lära sig av Zlatan Ibrahimovic.

”Hoppas att polletten trillar ner för Rooney”, skriver förre Premier League-spelaren Tony Cascarino.

Wayne Rooney har, med åren, tappat i status som fotbollsspelare.

31-åringen har den här säsongen varit ifrågasatt och under långa stunder petad i Manchester United samtidigt som hans plats i det engelska landslaget blivit allt mer osäker.

Och nu uppmanas Manchester Uniteds-kaptenen att lära sig av Zlatan Ibrahimovic, 35.

”Zlatan är en gladiator”

Den förre Premier League-spelaren Tony Cascarino, med ett förflutet i Aston Villa, Chelsea och Marseille, skriver i sin kolumn hos brittiska The Times att Rooney borde ta efter Ibrahimovics sätt att bevara formen trots sin höga ålder.

”Man hoppas att polletten trillar ner för Rooney, att han lär sig. När du kommer till slutet av din karriär, måste du vara mer professionell än någonsin. Jag minns hur det var att närma sig slutet och du började bli rädd för det. Under dessa år gjorde jag ingenting annat än fotboll – hela mitt liv var ägnat åt det för att göra allt rätt”, skriver Cascarino.

Medan Rooney varit indragen i en fylleskandal har Ibrahimovic genomgående hyllats för sin fysiska status.

”Det betyder att José Mourinho kan peka på Ibrahimovic när han ska visa andra spelare vem de ska inspireras av. Zlatan jobbar hårdare än alla andra trots att han är 35 och vunnit precis allt. Hans styrka i överkroppen är fenomenal. Han är som en gladiator.”

Har egen fystränare

Även brittiska Daily Mail uppmärksammar 35-årige Ibrahimovics sätt att hålla sig i form med hjälp av stretching, MMA-träning, ingen alkohol och personlige fystränaren Dario Fort – något till exempel Rooney saknar.

”Zlatans fysiska status är extraordinär. När du har en seniorspelare som honom gör det tränarens jobb enklare. De yngre Unitedspelarna har pratat om hur imponerade de är av hans attityd till träning och det extrajobb han lägger ned med sin personlige tränare”, skriver Cascarino.

ARTIKELN HANDLAR OM