Ex-stjärnan: ”Jag vill ta livet av mig”

Foto: JOHN ALEVROYIANNIS
Kenny Sansom berättade i en intervju för ett och ett halvt år sedan att han inleder varje dag med en flaska rosévin.
FOTBOLL

86 landskamper och en firad stjärna i Arsenal.

Men efter karriären har Kenny Sansom, 58, dragits ner i ett svart hål av alkoholmissbruk. Och inför julhelgen berättar han den skakande sanningen i en intervju med Mirror.

– Jag vill ta livet av mig, säger han.

Med 86 landskamper för England är Kenny Sansom, 58, en av Englands mest meriterade spelare. Under 80-talet ägde han vänsterkanten i det engelska landslaget och i Arsenal, Newcastle och Queens Park Rangers.

Men bakom stjärnstatusen växte ett alkoholproblem fram. Redan under sin aktiva karriär kallades han ”Mr Chablis” på grund av sin förkärlek till vin. När strålkastarna sedan slocknade accelererade problemen.

”Aldrig varit så långt ner”

Sportbladet skrev för cirka ett och ett halvt år sedan om hur Sansom stundtals levde som hemlös och hade självmordstankar och sedan dess har livet tagit ytterligare en dyster sväng nedåt.

Han och hans fästmö sedan tio år, Denise Mullins, har nyligen separerat och för första gången kommer han att fira jul ensam.

– Så här illa har det aldrig varit, jag har aldrig varit så är långt ner, säger han i en lång intervju med Mirror.

Före detta spelarkollegor har vid olika tillfällen försökt hjälpa honom. Senast i raden var det Niall Quinn som ordnat med en resa till en rehabiliteringsklinik. Men väl vid planet så vägrade Sansom att kliva på.

– Jag tackade nej för att jag visste att jag skulle göra honom besviken. Jag ville bara vara ärlig, säger han.

”Inget att leva för”

Det finns inga filter när Kenny Sansom ska beskriva sin nulägessituation. De 7000 kronor han får i pension i månaden går direkt till sprit och spelmissbruk.

Han har 50 pund i samlade tillgångar vid tillfället som intervjun görs.

– Jag vill ta livet av mig. Jag känner att jag inte har något att leva för, säger han.

– Jag vill glömma mitt liv, jag kan inte hantera det längre. Om jag skulle klara av att avsluta det nu så skulle jag göra det. Jag vet att det jag säger nu sårar en massa människor, men jag känner att jag måste berätta om hur jag mår ett ärligt sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arsenal FC