Sportchefen lämnar: ”Står inte bakom klubbens värderingar”

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2016-12-19

Hasse Berggren har varit sportchef i Gefle sedan 2013.

Nu lämnar 43–åringen.

– Jag kan inte stå bakom klubbens nya riktning och värderingar, säger Berggren.

Följ ämnen

Gefle har åkt på ett par tuffa smällar den senaste tiden.

Nyligen åkte klubben ut ur allsvenskan efter en tolv års lång sejour i serien.

Kort därefter lämnade nyckelspelare som Simon Skrabb och Johan Bertilsson.

Nu lämnar ytterligare en kugge.

Hans ”Hasse” Berggren, som har varit sportchef sedan Pelle Olsson lämnade för Djurgården 2013, hoppar av sitt sportchefsjobb.

”Står inte bakom”

Beskedet kommer som en chock för många inom klubben.

Berggren hade redan börjat förbereda inför den kommande säsongen i superettan men väljer nu att omedelbart avsluta uppdraget.

– Jag kan inte stå bakom klubbens nya riktning och värderingar. Jag kan bara hoppas att jag har fel, säger Berggren till Gefle Dagblad.

GD: Kan du utveckla det?

– Mer vill jag inte kommentera ytterligare. Jag har haft en rolig och tuff tid i Gefle IF och önskar klubben som betyder mycket för mig lycka till. Men nu är det slut, säger Berggren.

Gefle: ”Han har tackat nej”

När Fotbollskanalen söker Gefle IF:s vice ordförande, Ivars Jegers, för ett förtydligande kring avhoppet blir saken inte mycket klarare.

– Han har fått två olika bud som han har tackat nej till inför fortsättningen. Det är egentligen ganska enkelt, han väljer att göra något annat, säger Jegers till sajten.

FK: Hur ser du på det Hasse beskriver som ”klubbens nya riktning och värderingar” och att han inte kan stå bakom det?
- För mig är det svårt att veta vad han menar, det är inte bara för att komma undan men jag har ingen tydlig uppfattning om det. Jag har inte fört förhandlingen med honom och det jag kan referera till är vad som sagts på styrelsemöten.

Den föredetta allsvenska målkungen ska tidigare ha sagt att han inte kan tänka sig att jobba i någon annan klubb än Gefle.