Uefa utreder Roma efter rasistiska rop mot förre spelaren

FOTBOLL

Under onsdagens Champions League-match mellan Chelsea och Roma utsattes Chelseas mittback Antonio Rüdiger för rasistiska tillrop.

Nu väljer Uefa att utreda incidenten.

Foto: Garcia/BPI/REX/Shutterstock / REX/Shutterstock
Antonio Rüdiger.

I onsdags möttes Chelsea och Roma i en av veckans mer underhållande Champions League-matcher. Matchen i London slutade 3–3 efter att italienarna bland annat vänt ett 2–0 underläge och anfallaren Edin Džeko stått för ett spektakulärt volleymål.

Men allting var inte frid och fröjd på Stamford Bridge. Från bortaklacken riktades rasistiska ap-ljud riktade mot Chelseas Antonio Rüdiger, mittbacken som flyttade från Roma till de regerande Premier League-mästarna inför säsongen.

Det kan nu få konsekvenser för Roma efter att Uefa valt att inleda en utredning.

”En disciplinär procedur gällande Champions League-matchen mellan Chelsea och Roma har inletts. Fallet kommer att tas om hand av CEDB (Uefa Control, Ethics and Disciplinary Body) den 16 november” skriver Uefa i ett meddelande.

Inte första gången

Detta är inte första gången som disciplinära åtgärder har åtagits mot Roma för rasistiska tillrop. I maj 2013 fick klubben bland annat böta närmare 500 000 kronor för rasistiska rop i en match mot Milan.

Det är inte heller första gången som just Rüdiger utsätts. I Rom-derbyt mot Lazio - den andra Rom-klubben som upprepade gånger straffats för rasistiska rop - fick Rüdiger rop riktade mot sig. I en intervju med Bild berättade den tyske mittbacken om problemen i Italien.

– Jag tar det väldigt seriöst eftersom jag inte kan - och inte får - ignorera sådant som detta. Jag är en del av det. Rasism är ett seriöst problem här (i Italien).

ARTIKELN HANDLAR OM