Christiansen: ”Det är för mycket”

Foto: BNILDBY
FOTBOLL

Årets bästa spelare för andra året i rad enligt Sportbladet.

Säsongens mittfältare och årets mest värdefulla spelare i allsvenskans stora pris.

Det regnar utmärkelser över Anders Christiansen.

– Det är nästan för mycket nu. Det får sluta nu, skrattar dansken.

Anders Christiansen segertåg i svensk fotboll bara fortsätter. Mästare med Malmö FF för andra året i rad och dessutom utnämnd till hela allsvenskans bästa spelare enligt Sportbladets jury både 2016 och 2017.

Inte nog med det. Under tisdagen fick dansken två utmärkelser under galan allsvenskans stora pris, där lagkaptener, fotbollsjournalister och tränare röstar fram årets bästa spelare.

”Det är nästan för mycket”

Christiansen blev årets mittfältare och den mest värdefulla spelaren alla kategorier.

– Det är nästan för mycket nu. Det får sluta nu, säger Christansen och skrattar innan han fortsätter:

– Det här är en period som aldrig kommer tillbaka. Jag kan knappt sova om nätterna på grund för det är så roligt med alla utmärkelser.

Vad känner du inför allt beröm?

– Jag är så stolt. Det är en stor kväll. Jag är så oerhört tacksam när det är andra lagkaptener och spelare som röstar fram priset också. Men det har som sagt nästan blivit för mycket.

Dubbelt bättre än Källström

Anders Christiansen fick dubbelt så många röster som utmanarna Magnus Eriksson och Kim Källström när årets mest värdefulla spelare skulle utses.

– Det var en tuff konkurrens. Kim Källström är en levande legendar som har levt drömmen ute i Europa, något vi andra bara kan drömma om. Och Eriksson är en stor poängspelare. Källström har spelat i stora ligor, i landslaget så det känns bra bara att jämföras med honom.

Hur kan han vara kvar?

Tidigare i höstas förlängde Anders Christiansen med Malmö FF. Ett rejält styrkebesked från skåningarna då de allra flesta ansåg det mer eller mindre omöjligt för MFF att lyckas behålla stjärnan.

Hur kommer det sig att du är kvar i allsvenskan?

– Svårt för mig att säga. Det är klubbarna som avgör om de säljer eller köper mig. Vi får se vad som händer. Men jag trivs i Malmö och tycker det är roligt där. Det är härligt att bli mästare och att vinna massa priser. Men samtidigt har jag en pojkdröm om att få spela i de stora ligorna.

ARTIKELN HANDLAR OM