Sverigedödaren: ”Bra lag även utan Zlatan”

Foto: Andrew Medichini / TT
Interanfallaren Eder efter målet mot Sverige i EM 2016.

avMartin Tolén

FOTBOLL

2016 sänkte Eder Erik Hamréns landslag i EM.

Men den italienske landslagsanfallaren fruktar Janne Anderssons variant minst lika mycket.

– Jag har stor respekt. Sverige är ett bra lag även utan Zlatan Ibrahimovic, säger Eder.

På fredag möts Sverige och Italien i det första playoff-mötet av två om en plats till VM i Ryssland 2018.

– Tittar jag på gruppspelet som helhet känner vi oss som vinnare redan. Därmed är vi inte nöjda på något sätt men vi går in i playoffet med väldigt positiva känslor. Det kommer krävas personbästa av flera individer och lagbästa kollektivt sett för att rå på ett lag som Italien, sa förbundskaptenen Janne Andersson i samband med trupputtagningen förra veckan.

Italien: Bra även utan Zlatan

Men i Italien pratas det fortfarande mest om Zlatan Ibrahimovic, 36, trots att anfallaren inte är uttagen.

Den svenske anfallaren har vunnit ligatitlar med såväl Juventus, Inter som Milan och var den som klackade in kvitteringen mot Italien i EM 2004.

Men mötet med Italien i EM tolv år senare var dock Ibrahimovics näst sista innan han avslutade landslagskarriären. Interanfallaren Eder, som indirekt sköt Sverige ur EM 2016 med sitt 1–0-mål i den 88:e minuten i mötet då, har dock fortsatt stor respekt för ’det nya svenska landslaget’.

– Vi vet att Sverige är en väldigt tuff motståndare. Vi mötte dem i EM och det är ett väldigt fysiskt lag. Jag har stor respekt för dem. Det är ett bra lagen även utan Zlatan Ibrahimovic, säger Eder till La Domenica Sportiva.

”Matcher vi måste klara av”

Eder är uttagen som en av fem anfallare i den italienska truppen och har precis som kvaldebutanten, och skrällen i truppen, Jorginho sitt ursprung i Brasilien.

– Vi vet att det är två viktiga matcher som vi måste klara av och oavsett vem som startar av oss i anfallet kommer vi att vara redo. Jorginho har gjort det väldigt bra i Napoli så här långt och jag är säker på att han kommer att hjälpa oss under den här två matcherna, säger Eder.

Det första playoff-mötet spelas på Friends Arena på fredag, returen spelas i Milano tre dagar senare.