Oavgjort i kaosmatch

Virgil van Dijk ut skadad och rött kort i Merseysidederbyt

Liverpool avgjorde sent – trodde alla.

Men efter en hårfin offside slutade det galna Merseysidederbyt 2–2.

– Jag är ett stort fan av VAR, men man förväntar sig att de ska fatta rätt beslut, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Liverpool fick en drömstart i Merseysidemötet med Everton när Sadio Mané, redan i den tredje minuten, gav gästerna ledningen.

Men efter en vansinnestackling på Virgil van Dijk, som tvingades byta, och en kvittering av Michael Keane var glädjen bortbytt mot frustration i Liverpoollägret.

Skyttekungen räddade poäng

Med 20 minuter kvar av matchen ordnade Mohamed Salah ny Liverpoolledning, med sitt 100:e för klubben. Men egyptiern fick inte sista ordet.

I stället blev Dominic Calvert Lewin – som under landslagsuppehållet både hann debutera och göra mål för England – stor poängräddare för Everton.

I 81:a minuten nickade skytteligaledaren i 2–2-målet, som också blev matchens sista.

– I slutändan är jag besviken att vi inte gick för det mer när det stod 1–1. I dag hade vi verkligen chansen att ta alla tre poäng. Men vi förlorade inte och vi förlängde vår förlustfria svit, säger Calvert Lewin efter matchen.

”Ser inte bra ut”

I slutminuterna trodde alla att Jordan Henderson hade fixat alla tre poängen till Liverpool, men efter en VAR-granskning dömdes målet bort för en hårfin offside på Sadio Mané.

– Kanske kan någon förklara det för mig. På de bilderna jag har sett är det ingen offside. Jag är ett stort fan av VAR, men man förväntar sig att de ska fatta rätt beslut. Jag har gjort tio intervjuer och alla har sagt att det inte är offside. Det får mig inte på bättre humör, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Dessförinnan fick Richarlison lämna planen efter en satsning med sträckta dobbar mot Thiago, som gjorde sin första match för Liverpool från start.

– Vi vet inte hans status. Men det ser inte bra ut, säger Klopp.

Även Virgil van Dijks skada verkar allvarlig, enligt Liverpooltränaren.

– Det är inte bra. Virgil brukar kunna spela med smärta, men i dag kunde han inte fortsätta. Vi får vänta och se, säger han.


Följ all Premier League-dramatik med Frida Fagerlund här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.