Coronasmitta i Slovakien – inför EM-matchen

Coronaviruset har tagit sig in i det slovakiska laget med sämsta möjliga tajming.

Inför matchen mot Sverige har mittbacken Denis Vavro och en ledare testat positivt.

– Jag är väldigt ledsen att han inte kan spela de kommande matcherna, säger förbundskaptenen Stefan Tarkovic på lagets presskonferens.

Efter segern mot Polen med 2–1 var det idel jubel och glada miner i det slovakiska laget. Mittbacken Milan Skriniar blev stor hjälte när han satte det avgörande målet i den andra halvleken i premiärmatchen.

Inför mötet med Sverige har hans mittbackskollega Denis Vavro drabbats av corona, precis som en ledare i den slovakiska tränarstaben.

”Är väldigt svårt”

Det meddelar förbundskaptenen Stefan Tarkovic på torsdagens presskonferens.

– Vi gjorde tester i går och fick tillbaka två positiva resultat. De har isolerats och vi jobbar tillsammans med ryska hälsomyndigheter och Uefa för att följa protokollet och ta varje steg för att förhindra ytterligare smitta, säger Tarkovic och fortsätter:

– Jag är väldigt ledsen att han inte kan spela de kommande matcherna. Det är väldigt svårt att isolera sig helt från viruset. Alla spelare ser fram emot mästerskapet, så det är väldigt tråkigt när någon inte kan vara med. Denis kände inga symptom.

”Uefa pratar med ryska myndigheter”

Stefan Pettersson om Slovakiens situation:

– Vi fick just informationen men det innebär ingen förändring på något sätt för oss just nu, säger han till Sportbladet.

Svenska landslaget följer utvecklingen men det råder en ovisshet.

– Det vi inte vet är till hundra procent är hur de ryska myndigheterna hanterar det här. Uefa har hela tiden sagt att de har en jättebra dialog med alla myndigheter i alla de här länderna så de pratar nog en del just nu skulle jag tippa.

För enligt de ryska myndigheterna ska smittade personer och de som umgåtts med smittade sättas i karantän.

– Det är det här som vi inte vet exakt vad Uefa har för dialog med alla myndigheter. Om alla följer protokollet med bubblor kan vara en anledning till att det blir ett annorlunda förlopp för vår bubbla jämförelse med en vanlig resenär. Att myndigheterna tar hänsyn till våra bubblor.

Men det vet ni inte?

– Nej, det vet vi inte. Uefa pratar med ryska myndigheterna nu så vi får se. Men sköter man protokollet blir det enklare det är vad som är sagt.

Finns det någon oro i det svenska laget efter det slovakiska coronafallet?

– Inte hos mig personligen men jag har svårt att säga vad alla andra 49 personer känner.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.