Efter succén – Rosengård får behålla Cankovic

Publicerad 2021-06-11

Jelena Cankovic, 25, har gjort stor succé i Rosengård denna säsong.

Men istället för att flytta ut i Europa har serbiskan skrivit ett nytt långtidskontrakt med Malmö-klubben, något Expressen var först att rapportera om.

– Det fanns intresse från många storklubbar i Europa, säger sportchef Therese Sjögran till Sportbladet.

Jelena Cankovic har varit ett utropstecken än så länge i årets damallsvenska. Med fyra mål och en assist på åtta matcher är hon två i Rosengårds interna poängliga. Nu stannar hon i Malmö – åtminstone ett tag till.

– Vi har pratat om det en längre tid. Att vi förlänger med henne betyder jättemycket, och markerar mot truppen och andra som vill komma hit att vi gör ett bra jobb, säger Therese Sjögran till Sportbladet.

Sportchefen betonar att Cankovic passar som handen i handsken i laget med tanke på spelidé.

– Hon är så otroligt teknisk och viktig för oss. Det är ju hon vi vill ha ska ha bollen så mycket som möjligt, säger Sjögran.

Jelena Cankovic.

”Storklubbar i Europa”

Cankovic kom till Rosengård från Växjö 2019, och har tidigare i karriären representerat Barcelona. Men att 25-åringen skulle stanna i Malmö var inte helt självklart.

– Så länge vi kan ha den här miljön, att spelarna känner att de bli bättre så kommer vi ha möjligheter att behålla bättre och bättre spelare, säger Sjögran och bekräftar att man inte var ensamma om att vilja ha serbiskans underskrift.

– Det fanns mycket intresse utifrån.

Från stora europeiska klubbar?

– Ja.

I den nionde omgången möter Rosengård Vittsjö 21 juni. Matchen, och hela damallsvenskan, ser ni exklusivt på Sportbladet.


Se alla damallsvenska matcher här på Sportbladet Play