Uppgifter: Sverige kallar in extraspelare

Blågult tvingas agera efter veckans coronautbrott.

Enligt uppgifter till Expressen kommer den svenska landslagsledningen kalla in en extratrupp vid sidan av den ordinarie truppen.

Blågult drabbades av dubbla bakslag i tisdags när först Dejan Kulusevski och sedan Mattias Svanberg båda testade positivt för corona.

När sedan Pontus Jansson avstod morgonträningen på onsdagen för att han kände sig ”hängig” såg läget ännu mörkare ut, även om han senare kom att testa negativt.

Sportbladet berättade redan igår att Janne Andersson och stab börjat ringa runt till reserver men att det inte var aktuellt att kalla in någon.

Kan byta ut spelare fram till på måndag

Men ibland går det fort i fotboll.

Nu ska alltså Sverige göra precis som premiärmotståndaren Spanien och kalla in en extratrupp för att träna vid sidan av den ordinarie och vara beredda att ansluta om så behövs.

Kallar Janne Andersson in extra spelare?

– Inga kommentarer. Janne svarar på frågor på presskonferensen, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson till Sportbladet.

Dementerar du uppgifterna?

– Vi säger ingenting gällande de uppgifterna just nu utan Janne svarar på frågor kring det på pressträffen.

Det är fritt fram till och med midnatt mellan söndag och måndag för landslaget att byta ut spelare i truppen.

Därefter tar det dock stopp och de spelare som då står utanför truppen kan då inte längre kallas in enligt Uefas regler.

Allt om fotbolls-EM 2021

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN HÄR
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.