Segers pik till föräldrarna inför historiska matchen

KALMAR. Caroline Seger är på väg att skriva svensk landslagshistoria.

Men trots att publiken är välkommen tillbaka så kommer lagkaptenen att sakna sina största supportrar på läktaren.

– Jag önskar att de kunde komma men de åker till Spanien...

Det svenska damlandslaget är samlade i Kalmar. Det är det sista landslagslägret innan OS i Tokyo och Caroline Seger siktar på att bli historisk. Får hon spela bägge matcherna blir hon inte bara Sveriges främste landslagsspelare genom tiderna utan även bäst i Europa med 215 landskamper.

Och hon är tydlig med att hon gärna slår det rekordet här på hemmaplan. Innan OS i Tokyo.

– Jag hoppas att Peter hör mig nu och förstår vad jag menar, säger Seger.

”Det var som en chock”

För första gången sen EM-kvalmatchen mot Slovakien den 8 oktober 2019 kommer det dessutom vara publik på plats på en hemmalandskamp.

– Det känns otroligt kul att få spela inför publik även om man hade hoppats att det kunde vara många, många fler där som skulle kunna se oss spela. Det var otroligt längesen man fick spela inför publik i både klubb och landslag, säger Sofia Jakobsson. 

Det är lapp på luckan inför matcherna mot Norge och Australien på Guldfågeln Arena vilket enligt rådande restriktioner innebär 500 personer.

– Nu fick man prova på det lite i damallsvenskan. Det var annorlunda. Det var som en chock att det satt 300 på läktaren i Kristianstad. Otroligt kul så klart. Det ger oss ett extra stöd speciellt på hemmalandskamperna, säger Caroline Seger. 

Saknar föräldrarna

Några som däremot inte kommer finnas på plats är Caroline Segers största supportrar. Mamma Birgitta och pappa Mikael.

Föräldrarna har varit ett stort stöd för den svenska lagkaptenen och Mikael var på plats när Seger spelade sin 200:e landskamp. Bronsmatchen mot England i VM 2019.

– Ja, han har åkt hit. Han sa bara skit samma vad det kostar. Jag ska inte missa det här. Han missade OS-finalen, sa Caroline Seger då.

Seger kramar om pappa Mikael efter VM-bronset
Seger kramar om pappa Mikael efter VM-bronset

Nu passar hon på att skicka en pik till föräldrarna, som i stället har valt att åka söderut.

– Jag önskar, jag skickar en passning till mina föräldrar. Jag önskar att de kunde komma men de åker till Spanien den 13/6 så att om ni hör detta så tack så hemskt mycket för att ni är med och upplever mitt rekord. 

Matchen mot Australien, där Caroline Seger kan bli ensam om rekordet med spelas den 15 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.