Efter tragedin: ”Har inte sörjt tillräckligt”

Rio Ferdinand talar ut om sorgen efter sin döda fru

Foto: TT, ALL OVER PRESS
FOTBOLL

För knappt två år sedan dog Rio Ferdinands fru i cancer.

Nu talar den pensionerade mittbacken ut om sorgen.

– Som fotbollsspelare pratar vi ofta om att missa viktiga matcher som om det vore världens undergång. Tro mig det är det inte, säger 38-åringen i BBC.

Det var i maj 2015 som Rio Ferdinands familj drabbades av en tragedi.

Den före detta Manchester United- och landslagsbacken förlorade sin fru Rebecca Ellison i bröstcancer och sedan dess har han på egen hand uppfostrat parets tre barn, sönerna Lorenz och Tate och dottern Tia.

I en BBC-dokumentär med namnet ”Rio Ferdinand: Being Mum And Dad” väljer nu den pensionerade spelaren att tala ut om hur han går vidare med livet.

”Inte sörjt tillräckligt”

– Jag tror inte att jag har sörjt tillräckligt. Jag har inte givit mig själv tiden att sitta ned, verkligen ventilera allting och gå igenom det, säger Ferdinand som talar om ett nytt perspektiv på tillvaron.

– Som fotbollsspelare pratar vi ofta om att missa viktiga matcher som om det vore världens undergång. Tro mig det är det inte om du jämför med hur det är när din fru och modern till dina barn dör i cancer 34 år gammal, tillägger han, enligt Daily Mail.

Ferdinand var fortfarande aktiv i Queens Park Rangers vid tidpunkten för dödsfallet, men lade skorna på hyllan samma månad.

Hyllas för sin öppenhet

Dokumentären handlar i stort om effekten av dödsfall i en familj och kommer visas i BBC i sin helhet under våren.

– Ferdinand har på ett modigt sätt tillåtit kamerorna att följa honom i en uttömmande och personliga dokumentär som utforskar sorgens komplexitet, säger Alison Kirkham som har jobbat med filmen på BBC.

Rio Ferdinand har spelat 81 landskamper för engelska landslaget och bland annat vunnit sex Premier League-titlar med Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM