AVSLÖJAR: Allsvenskt och utländskt intresse för Jonas Thern

Kalmar FF i kontakt med Värnamotränaren

Jonas Thern, 55, kan vara på väg att lämna IFK Värnamo.

Flera allsvenska föreningar, bland annat Kalmar FF, visar intresse för tränaren som även har förfrågningar från utlandet, erfar Sportbladet. 

– Ett par klubbar har hört av sig, säger han.

Det har rört sig på flera tränarpositioner i allsvenskan och det kan i svallvågorna bli ytterligare rockader.

PLUS: Guldplan 2023: 60 min bara om Kalmar FF

Enligt uppgifter från flera olika källor kan Jonas Thern vara på väg att lämna IFK Värnamo.

Riktade kritik

När Sportbladet till slut får tag på VM94-hjälten så medger han:

– Jag har ett år kvar på kontraktet, trivs och IFK Värnamo vill att jag ska vara kvar men jag har förvarnat dem att jag tittar på lite andra alternativ, säger Thern.

I en intervju med Värnamo Nyheter nyligen uttryckte profilen viss besvikelse över att klubbledningen valt att inte förnya kontrakten med assisterande tränaren Tony Johansson och målvaktstränaren Joakim Wulff.

Jonas Thern.
Jonas Thern.

Dessutom har Thern själv, dock helt frivilligt, tagit ett steg tillbaka när Kim Hellberg lett Värnamo och han bekräftade i intervjun med lokaltidningen att ”han håller dörrarna öppna”.

Nu säger han:

– Barnen är stora, jag blir äldre och om frugan och jag inte ska åka på långa semesterresor så är alternativet att ta ett nytt spännande uppdrag när det fortfarande finns klubbar som vill ha mina kunskaper, säger Jonas Thern.

Kalmar FF, som tappade Henrik Rydström till Malmö FF, ska vara en av klubbarna som konkret visat intresse för Thern.

Saknar tränarlicensen

– Det är ingen hemlighet att jag pratade med Kalmar om ett annat uppdrag för deras akademi, förra vintern. Kalmar FF skulle absolut kunna vara ett alternativ i framtiden, allting beror på vad man presenterar för mig.

Jonas Thern saknar tränarutbildningen som krävs för att få vara ensam huvudtränare på elitnivå. Han måste ingå i någon form av tränarkonstellation. 

Finns det fler allsvenska förfrågningar?

– Jag kan bekräfta generellt att det finns allsvenskt intresse för mina tjänster. Det finns ett par klubbar som har hört av sig. Sedan får vi se var det tar vägen, säger han.

Enligt Sportbladets källor har Therns öppenhet för nya uppdrag gett förfrågningar på olika nivåer från klubbar i Asien, Arabvärlden och Cypern.

– Det finns väl några stycken som fortfarande känner till mitt namn ute i världen eller där våra banor korsades när vi spelade. När jag drev Calcio-akademin hade vi även sommarläger med spelare från olika håll i världen och man knöt kontakter, säger Jonas Thern som under sin aktiva utlandskarriär representerade storklubbar som Benfica, Napoli, Roma och Glasgow Rangers.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.