Brasilien körde över Sydkorea i VM

Brasilien dansade sig vidare till kvartsfinal efter att ha kört över Sydkorea med fyra mål redan i första halvlek.

Men guldfavoritens målfirande uppskattades inte av alla.

– Det är respektlöst mot motståndarna, säger Roy Keane.

Det tog bara sju minuter innan det smällde. Vinicius Junior fick både tid och yta i straffområdet och placerade snyggt in 1-0 till Brasilien. Sedan firade han med sin egen dans tillsammans med Neymar och Richarlison

Real Madrid-spelaren fick tidigare i höstas höra att han skulle sluta dansa, "respektera sina motståndare och sluta spela apa". Det rasistiska ordvalet möttes bland annat av kritik från de lagkamraterna i landslaget som uppmanat honom att fortsätta dansa.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

Neymar ökade på till 2–0 kort senare efter en straff. Stjärnan kysste bollen, väntade ut målvakten och rullade enkelt in tvåan. Neymar tangerade därmed Pelés rekord på 76 mål i landslaget.

– Det är stolt ögonblick för mig att jag har lyckats. Jag trodde aldrig att jag skulle nå dit. Jag är mycket glad och nöjd, säger han.

”Gillar det inte”

När Brasilien sedan rullade upp Sydkorea rejält och Richarlisons kunde sätta 3–0 efter en halvtimme bjöd till och med förbundskaptenen Tite på några danssteg vid sidlinjen. Innan halvleken var över hade Lucas Paquetá ökat på till 4-0 och den brasilianska glädjen visste inga gränser.

Spelarna i Brasilien dansade efter sina mål.
Spelarna i Brasilien dansade efter sina mål.

Brasilien-Kroatien: Allt om kvartsfinalen i fotbolls-VM

Men alla uppskattade inte firandet.

– Jag gillar inte det här. Folk säger att det är deras kultur, men det är respektlöst mot motståndarna. Jag har inget emot det första gången, men de gör det hela tiden och att till och med förbundskaptenen blandar sig i, jag gillar det inte, säger Manchester United-legendaren Roy Keane i brittiska ITV. 

Sydkorea spelade upp sig något i den andra halvleken och fick in i ett tröstmål i den 76:e minuten efter att Paik Seung-ho dragit till utanför straffområdet.

Brasilien ställs mot Kroatien i kvartsfinal på fredag.

– Jag hoppas att vi vinner den här turneringen så klart. Vi har varit väldigt väl förberedda och är fokuserade på att ta hem titeln, säger Neymar i segerintervjun inför matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.