Östersunds FK klarar sig – får elitlicens 2023

Publicerad 2022-12-05

Östersunds FK klarar sig – igen.

Klubben beviljas elitlicens och får spela vidare i superettan även nästa säsong.

– Vi är otroligt glada för beslutet, säger ordföranden Tom Pripp.

Samtidigt som Eskilstuna United fick ett tungt besked kunde resten av klubbarna i den svenska elitfotbollen andas ut.

Framför allt Östersunds FK.

PLUS: Alla allsvenska lags försäsonger 2023

Den tungt skuldsatta klubben, som precis klarade sig kvar i superettan, har granskats av Svenska fotbollförbundets licensnämnd men har nu beviljats elitlicens för säsongen 2023.

Östersund får elitlicens

”Licensnämnden har beviljat elitlicens avseende år 2023 för samtliga klubbar i allsvenskan, superettan, Obos damallsvenskan samt klubbarna i ettan, förutom för Eskilstuna United DFF i Obos damallsvenskan”, skriver Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande.

Licensnämnden skriver i sitt beslut att man har haft ett möte med Östersunds FK för att få bättre underlag för om klubben klarar av att fortsätta bedriva sin verksamhet 2023.

”Har levererat”

”Östersunds FK elitfotboll AB har levererat begärda handlingar och i övrigt besvarat Licensnämndens frågor. I övrigt finns inget att anföra”, skriver Licensnämnden.

Därmed får inte ettan-laget Sandvikens IF platsen i superettan.

– Vi är otroligt glada för beslutet. Under hela processen har vi presenterat ett starkt underlag för Licensnämnden, där vi visat en stark handlingskraft med hjälp av supportrar och sponsorer samtidigt som vi visat en trovärdig budget för 2023. Nu kan arbetet för kommande säsong 2023 påbörjas på allvar, säger Östersunds ordförande Tom Pripp till klubbens hemsida.

Även tidigare har Östersund varit på väg att nekas elitlicens. 2020 fick klubben till sist behålla sin plats i allsvenskan tack vare ett särskilt ekonomiskt upplägg där ett brittiskt bolag var inblandat.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!