Djurgårdsspelarnas miljonbonus efter Europasuccén

SALOBRE. Djurgården vann fem av sex matcher i gruppspelet och tog sig till åttondelsfinal i Europa Conference League.

Efter succén fick spelarna dela på närmare tio miljoner kronor i bonus.

– Den var godkänd, säger Elias Andersson.

Det var en stor framgång när Djurgården för första gången någonsin blev klart för gruppspel i Europa. 

Väl där inledde laget med att kryssa borta mot Shamrock Rovers. Sedan följde fem raka segrar och därmed en plats i Europa Conference Leagues åttondelsfinaler. 

Succén har gett djurgårdsspelarna rejält klirr i kassan. Enligt Sportbladet uppgifter var varje seger i gruppspelet värd 750 000 kronor och totalt ska framgångarna ha gett spelarna nästan tio miljoner kronor att dela på.

PLUS: Guldplan 2023: 60 min bara om Djurgårdens IF

För de 23 spelarna i truppen innebär det runt 400 000 kronor per person. 

– Det har betalats ut bra bonusar, men det är ingen som har undgått att Djurgården också fått det bra ekonomiskt under Europacupspelet, säger sportchefen Bosse Andersson.

”Har köpt lägenhet”

Djurgården befinner sig just nu på träningsläger i Salobre på Gran Canaria. När Sportbladet frågar Elias Andersson och Joel Asoro om bonusen säger de gemensamt med ett leende:

– Den var godkänd.

Vad har ni gjort med pengarna? 

– Den är sparad. Jag har lite i lägenheten. Jag har inte hunnit tänka vad jag vill göra med dem, det är gemensamma beslut med min tjej också, säger Asoro. 

Andersson har i alla fall satt sprätt på en liten del av slanten.

– Jag hade en sjukt bra och lyxig resa i Dubai med min flickvän, där gick det lite money. Sedan har jag också precis köpt lägenhet. Sen har jag också sparat lite, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.