Lazio körde över Milan i toppmötet

Lazio tog en tung seger i toppmötet hemma mot Milan.

Och det var aldrig något snack om vilka som skulle gå hem med segern.

– De förnedrar Milan helt och hållet, säger C Mores expertkommentator Astrit Ajdarević.

Toppmöte i Serie A när tabelltrean Lazio tog emot serietvåan Milan hemma på Olimpico i Rom.

Men det blev aldrig en spännande match.

Maurizio Sarris gäng tryckte på gasen direkt och redan i den fjärde minuten rasslade det i gästernas mål, efter att Sergej Milinković-Savić avslutat ett vackert anfall med en behärskad bredsida.

Utökade innan paus

Hemmalaget agerade inspirerat och i den 38:e minuten var det dags igen.

Den här gången var det Mattia Zaccagnis tur att näta, när han slog in returen på Adam Marušić stolpskott i öppet mål.

Milan hade förtvivlat svårt att skapa chanser framåt och utöver ett tungt distansskott från Tonali i första halvlek hade Provedel i Lazio-buren en lugn afton.

”De är ostoppbara”

Efter knappt 60 minuter gjorde gästerna ett trippelbyte men det fick inte den effekt man önskat. Istället kunde hemmalaget utöka till både 3–0 genom Luis Alberto på straff – och 4–0 (!) genom Felipe Anderson med kvarten kvar.

– När Lazio väl får igång rullningen på bollen är de ostoppbara. Det är skickliga fotbollsspelare och du får inte ge dem tid, det är det värsta du kan göra mot dem, säger Ajdarević.

Milan var utspelat och fick snarare rikta in sig på att stoppa blödningen än att jaga reduceringsmål.

– Det här inget bra resultat och det har varit några varit tuffa veckor för Milan. Men man har fortfarande allt i egna händer med Champions League-plats och så vidare. Man måste bara få tillbaka mentaliteten som man hade förra året, säger Ajdarević.

Resultatet innebär att Lazio nu bara är en poäng bakom fjolårsmästarna, som i sin tur är tolv poäng bakom Napoli i tabelltoppen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN