Petades i Häcken: ”Jag är på rätt sida nu”

Publicerad 2023-06-06

Lotta Ökvist är i cupfinal för tredje året i rad, men det finns en viktig skillnad.

Den här gången är det inte med Häcken utan mot.

– De har varit starka i inledningen men jag trivs otroligt bra i Hammarby så jag står på rätt sida nu, säger vänsterbacken.

När cupfinalen avgörs på Tele2 Arena finns det många bekanta ansikten. Speciellt för Lotta Ökvist, som så sent som i fjol spelade i BK Häcken.

– Jag har spelat de två senaste cupfinalerna med dem så det blir kul, säger hon och fortsätter:

– Man tänker väl bort när det väl är en final, man vill bara vinna guld, men det skulle kännas extra bra att vinna guld mot dem.

Petades av Vilahamn

Vänsterbacken som startade finalen i fjol petades sen efter sommaruppehållet när Häcken plockade in Anna Sandberg från Kif Örebro. Ökvist lånades ut till Eskilstuna innan hon till den här säsongen kom tillbaka till Hammarby.

Även den hårt jobbande mittfältaren Julia Roddar har varit med och vunnit titlar med dagens motståndare, då under namnet Kopparberg/Göteborg FC.

– Det känns inte riktigt som KGFC som det var när jag lämnade, så det är inget jag tänker på, säger Roddar.

Lotta Ökvist.

”Nu jävlar ska vi vinna”

Sen Roddar lämnade är det inte många kvar, men på det centrala mittfältet finns två välbekanta namn: Elin Rubensson och Filippa Curmark.

– Det kommer nog bli en tuff fajt där, säger Hammarbymittfältaren:

– Det är klart att man vill gå in och vinna en cupfinal. Ge allt man bara kan som om det vore den sista matchen man spelar i år, så man får stå där med en guldhatt sen. Nu jävlar ska vi vinna.

Curmark gjorde comeback efter en längre skadeperiod när hon hoppade in och avgjorde senast mot Kristianstad medan Rubensson inte fanns med, båda finns med i matchtruppen men det återstår att se om de spelar.

Stjärnans första final

En som däremot inte vet hur det är att spela en cupfinal är Hammarbys landslagsstjärna Madelen Janogy.

– Jag har ingen cuptitel, jag har inte spelat en final, säger hon och fortsätter.

– Det skulle betyda sjukt mycket både för mig personligen men också för klubben. Efter den matchen ska jag ha gett allt.