Kulusevski spelade skadad för Sverige

Publicerad 2022-10-12

Sveriges Nations League-match mot Slovenien straffade Tottenham.

Dejan Kulusevski spelade med en skada.

– Han förvärrade den genom att vara kvar på planen hela matchen, säger Antonio Conte till Sky Italia.

Dejan Kulusevski försökte förgäves rädda kvar Sverige i Nations Leagues näst högsta division.

Han spelade 90 minuter i 1–1-matchen mot Slovenien den 27 september och återvände sedan med en lårskada till sitt klubblag Tottenham.

PLUS: Rankar: 20 hetaste övergångarna i Premier Leagues historia

Skyller på Sverige

Kulusevski har missat alla Tottenhams matcher sedan dess.

– Kulusevski hade en skada när han spelade med Sverige och förvärrade den genom att vara kvar på planen hela matchen, säger lagets tränare Antonio Conte nu till Sky Italia.

Conte säger att han själv inte kommer chansa med Kulusevskis skada i onsdagens Champions League-match mot Eintracht Frankfurt. Däremot är det aktuellt med en comeback mot Everton på lördag.

– I morgon (läs i dag) tror jag absolut inte att jag vill riskera honom. Att förlora honom skulle vara förödande för oss. Han gör fantastiska saker, han har mycket potential, säger Conte.

Stor hyllning

Trots att Conte har placerat Kulusevski på bänken i flera matcher i inledningen av säsongen fortsätter han att hylla svensken. Tränaren använder ordet ”crack” – som ofta sägs för att beskriva stora stjärnor i Italien och Spanien.

– Han är en ”crack” och har en stor vilja att bli bättre. Han siktar på att bli en viktig spelare. Han var en fantastisk investering för Tottenham, säger Conte till Sky Italia.

Dejan Kulusevski har gjort ett mål och tre assist på sju matcher i Premier League den här säsongen. Tottenham ligger trea i tabellen.

PLUS: De har bäst fans i Allsvenskan: ”Inget slår det”


Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!