Från wingback till Årets anfallare(?): ”Inte vad jag hade förväntat mig”

Publicerad 2022-11-05

Inför säsongen trodde hon att hon skulle spela wingback.

Nu har Amalie Vangsgaard blivit nominerad till ”Årets anfallare”.

– Det finns inte så mycket att klaga på, säger Linköpingsstjärnan.

Onsdagen den 16 november har det blivit dags för ”Obos Damallsvenskans Bästa”-galan, som Sportbladet sänder. Amalie Vangsgaard, Evelyne Viens och Olivia Schough är spelarna som gör upp om priset som årets bästa anfallare.

– Självklart är det en stor ära att vara nominerad, när det finns så många bra anfallare i den här serien. Om jag går tillbaka ett år hade jag nog inte förväntat mig det här. Så jag är väldigt glad och stolt över den här bekräftelsen, säger Linköpings Vangsgaard.

Gjorde 22 mål

Danskan vann skytteligan, med hela 22 gjorda fullträffar. Tätt bakom sig hade hon Kristianstads Evelyne Viens på 21 mål.

– I julas gick jag in i försäsongen med tanken att jag skulle spela som wingback, men i stället blev jag en anfallare i laget. Så jag skulle inte påstå att säsongen gått som jag hade förväntat mig, säger Vangsgaard och fortsätter:

– Den här säsongen har varit riktigt bra för mig, då jag gjort många mål. Men det hade inte varit möjligt om jag inte hade haft så många bra medspelare runt mig på planen.

Landslagsdebut: ”Stolt”

Linköpingsstjärnan har under året dessutom fått göra sin första a-landskamp för Danmark.

– Jag är stolt över mina egna insatser och att det lett till att jag fått göra min landslagsdebut. Det finns inte så mycket att klaga på, säger Vangsgaard.

Galan äger rum onsdagen den 16 november, med start klockan 19:00.