”Glad den dagen jag kanske står där”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Hanna Folkesson.
FOTBOLL

Hon missade EM 2013, VM 2015 och OS 2016 på grund av svåra knäskador.

Mot Nederländerna tog Hanna Folkesson plats i startelvan – men vågar knappt tänka på EM i sommar.

– När jag gjort det tidigare har det gått i kras, säger 28-åringen.

Hanna Folkesson och mästerskap har inte varit en lyckad kombo de senaste åren.

Två svåra knäskador, inför EM och VM, krasade båda de mästerskapen och mittfältaren hann inte heller komma tillbaka till OS i fjol.

Men nu är 28-åringen tillbaka i landslaget och efter två inhopp i Algarve tog hon plats i startelvan mot Nederländerna.

En plats hon vill ha även framöver.

”Konkurrensen hårdare”

– Såklart det är en av målsättningarna man har när man är här. Men konkurrensen är kanske ännu hårdare nu än innan jag skadade mig, så det är tufft men också något som sporrar mig också. Så länge man gör det bra och levererar så kanske chansen kommer, säger Folkesson.

Mittfältaren bytte inför den kommande säsongen degraderade Umeå mot guldtippade Rosengård. Hon hoppas där kunna utveckla sitt spel ytterligare. Formen är inte där hon vill än.

– Jag har känt under försäsongen att jag har några steg kvar till formen jag hade innan jag skadade mig. Men jag känner att den är påväg och det känns som jag har tid på mig då det är ett tag till serien drar igång och nästan ett halvår till EM...

”Vågar inte ta ut i förskott”

Med ett mästerskap runt hörnet finns det mycket att se fram emot under säsongen. Men Folkesson försöker tänka så lite som möjligt på EM för att undvika att bli besviken. Något hon varit med om tre gånger om tidigare.

– Det har väl alltid varit dröm att få spela och det vore såklart jättehäftigt att få uppleva. Men just nu vågar jag inte ta ut något i förskott för när jag har gjort det tidigare har det gått i kras. Den dagen jag kanske står där kommer jag att vara glad.

Sverige förlorade matchen mot Nederländerna med 0–1.

ARTIKELN HANDLAR OM