Så mycket tjänar Lagerbäck i Norge

Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Lars Lagerbäck ska inte göra Norge mer attraktivt. Arkivbild.
FOTBOLL

Klacksparkar, läckra dribblingar och många mål kommer i andra hand.

För Lars Lagerbäck handlar allt om att vinna.

– För mig är det bra fotboll, säger den nytillträdde norska förbundskaptenen.

Lars Lagerbäck har fortfarande svårt att tvätta bort stämpeln som hävdar att hans lag spelar tråkig fotboll, trots framgångarna med Sverige, Nigeria och nu senast Island.

Norge har länge anklagats för att spela just oattraktivt – men Lagerbäck har inga planer på att ändra på konceptet bara för sakens skull.

– Attraktiv fotboll är ju väldigt olika från person till person. För mig handlar det om att spela bra eller mindre bra. På den här nivån handlar det om att vinna, så jag försöker hitta ett sätt att spela så effektivt som möjligt för att vinna, säger han.

– Personligen tycker jag att det är fantastiskt att se Barcelona när de är som bäst. Men är det underhållning att se ett lag ha bollinnehav på 60-70 procent på egen planhalva?

Lagerbäck tar ut sin första trupp i mars, och innan dess vill han träffa sin företrädare Per-Mathias Høgmo.

– Vi har skickat textmeddelanden och bestämt att vi ska mötas, säger Lagerbäck.

Lön på drygt två miljoner

Høgmo var välbetald under sin tid som förbundskapten. Enligt uppgifter i norska medier hade han en årslön på fyra miljoner norska kronor.

– Lagerbäcks lönenivå är lägre, säger förbundsordföranden Terje Svendsen, och berättar sedan att Lagerbäcks lön ligger på drygt två miljoner.

ARTIKELN HANDLAR OM