Bjärsmyr: ”Får ta diskussionen med Blåvitt nu...”

GÖTEBORG. Kontraktet med turkiska Genclerbirligi bröts under måndagskvällen.

Nu fortsätter Mattias Bjärsmyr, 34, att träna med IFK Göteborg.

– Vi får se vad som händer. Blåvitt känner till min situation, säger han.

Mattias Bjärsmyr, Marcus Berg och Pontus Dahlberg på IFK Göteborgs träning
Mattias Bjärsmyr, Marcus Berg och Pontus Dahlberg på IFK Göteborgs träning
Mattias Bjärsmyr.
Mattias Bjärsmyr.

Sent under måndagskvällen la den turkiska tabelltolvan ut nyheten att man kommit överens om att bryta avtalet med mittbacken. Kontraktet gällde dessutom bara till sista maj, men hade kunnat förlängas säsongen ut på grund av coronapandemin.

Genclerbirligi har visat stor förståelse för min situation. Min fru och jag har en nyfödd son och osäkerheten kring när turkiska ligan kommer igång är stor även om lagen har börjat träna. Risken är att jag hade blivit sittande i Turkiet och väntat länge.

– Den här lösningen blev bra för båda parterna, säger han.

När blir du klar för IFK Göteborg?

– Hahaha. Den frågan kommer ju som ett brev på posten...

– Allt har gått så fort. Genclerbirligi la ut nyheten typ tio minuter efter att vi var klara. Kennet (Andersson) och Pontus (Farnerud, IFK Göteborgs sportchefer) har snackat med mig rent allmänt nu när jag har varit uppe på Kamratgården för att träna. De känner till min situation. Mer än så är det inte. Vi får se vad som händer, säger den tidigare lagkaptenen som vunnit både SM- och cupguld med IFK Göteborg.

– Blåvitt är min klubb och ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Samtidigt är förmodligen nästa kontrakt jag skriver mitt sista avtal på elitnivå och då kan det finnas mycket att fundera på, säger Bjärsmyr.

Mattias Bjärsmyr.
Mattias Bjärsmyr.

Jagar mittback

Det är ingen hemlighet att IFK Göteborg under våren har jagat en mittback.

– Klubben har ställt upp väldigt bra för mig, Marcus Berg, Dahlberg – alla vi som varit med och tränat den senaste tiden. Det känns väldigt bra.

Skulle det vara rätt steg att formellt återvända?

– Det vet jag inte. Vi får ta den diskussionen först. Jag har fortfarande ambitioner med min fotboll och jag tycker jag håller en hög nivå. Men alla förstår att världen ser annorlunda ut och jag har min familj att tänka på, säger Mattias Bjärsmyr samtidigt som han är på väg till IFK Göteborgs anläggning Kamratgården för att träna.

– Vi utlandsproffs är med på uppvärmningarna med resten av laget. Sedan kör vi sidan om för oss själva med någon av ledarna.

Men nu när Bjärsmyr är kontraktsfri finns det inget avtal som gör att han på grund av skaderisken behöver avstå delar av träningen.

När går du in i lagträningen?

– Jag får höra vad Poya (Asbaghi) tycker om det. Han måste få planera träningarna i lugn och ro. Men i slutet av veckan kanske jag kan hoppa in om det passar, säger Mattias Bjärsmyr.

Avvaktar om transferfönstren

Efter tisdagens träning säger Asbaghi:

– Vi är väldigt glada över att ha Bjärsmyr här. Det är bra för våra yngre spelare att se Bjärsmyr och Marcus Berg – hur de förbereder sig, uppträder och deras professionalitet. De är väldigt bra att ha att göra med.

– Men jag vill inte spekulera i vad som händer kring honom, säger Asbaghi.

Hur är behovet av mittbackar?

– Det är lika stort som tidigare. 

Assisterande sportchefen Pontus Farnerud:

– Bjärsmyr är en spelare som vi har följt och som vi har kontakt med nu när han är här. Men det är en bit härifrån till att han ska dra på sig den blåvita tröjan igen.

Varför?

– Först och främst kan vi inte ta in några spelare alls eftersom vi inte har något transferfönster. Just nu kan vi bara ta in spelare som har varit utan kontrakt före 31 mars. Vi får se vad som händer med transferfönstren och vad som bestäms kring allsvenskan och cupen till att börja med, säger Farnerud.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.