Svenska landslagsspelaren om Fifas beslut: Väl överdrivet

Av: Petra Thorén

Publicerad:

RENNES. Fifas beslut att sätta stopp för träningar på matcharenan förvånar den svenska landslagsspelaren Olivia Schough.

– Jag tycker att det låter lite väl överdrivet, säger anfallaren.

På tisdag spelar Sverige premiär i VM mot Chile. Matchen avgörs på Roazhon Park i Rennes.

Normalt sett har lagen under mästerskap alltid fått träna på matcharenan inför avspark. Men under VM i Frankrike sätter Fifa stopp för den traditionen, något som Sportbladet berättade om häromdagen.

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors var inte nöjd med beskedet, som innebär att landslaget får genomföra sin sista matchförberedande träning på en mindre arena utanför Rennes.

– Det är inte optimalt, säger hon.

”Låter lite väl överdrivet”

Visserligen spelar Tyskland och Kina på arenan i Rennes under lördagen, men det är fortfarande tre dagar kvar till nästa match.

Landslagets Olivia Schough kan inte heller förstå beslutet.

– Jag tycker att det låter lite väl överdrivet, säger anfallaren och fortsätter:

– Nu är väl gräset bra överallt så det ska väl gå bra, men det har funkat väldigt bra på alla andra mästerskap så varför skulle det inte fungera nu?

Laget kommer att besöka matcharenan dagen före avspark för att promenera på gräset och bekanta sig med faciliteterna. Men det är en annan sak än att genomföra ett träningspass.

– Vi får lite känsla på arenan, det hade varit härligt men det hade varit kul att träna där också. Det är klart, säger ytterforwarden.

Är spelklar till premiären

Olivia Schough är tillbaka i full träning efter sin fotskada. Hon åkte på en brutal tackling under Sveriges inofficiella landskamp mot Sydkorea och missade genrepet för en dryg vecka sedan.

Men nu är hon kvitt sin skadekänning.

– Det kommer kanske ta någon träning innan jag kommer in i min rätt form. Men jag känner att hade det varit match idag hade jag kunnat spela. Detta kanske har påverkat mina chanser till en plats i startelvan, men jag hoppas att jag får känna lite på gräset i premiären..., säger Olivia Schough.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.