Therese Johaug

Efter krossen – Johaugs tid kan räcka till EM-medalj

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Therese Johaug sprang 10 000 meter på 32.20,87.

En tid som hade kunnat räcka till en EM-medalj, enligt SVT.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger 31-åringen till NRK.

Skidstjärnans tid på 32.20,87 under gårdagens 10 000-meterslopp på de norska mästerskapen var bara en sekund sämre än tiden som gav Meraf Bahta EM-brons 2018 (32.19,34).

Med andra ord hade tiden räckt till en EM-medaljstrid, om man väljer att utgå från tiderna i senaste EM-finalen. Therese Johaug hade redan innan klarat EM-kvalgränsen och uttryckte efter gårdagens lopp en vilja att fortsätta tävla i EM 2020. Men hon inser samtidigt att det kommer bli tufft med tanke på hur schemat gällande skidsäsongen ser ut.

”Kan vara intressant”

– Man ska aldrig säga aldrig, det hade varit kul att prova det. Men om jag ska ställa upp får jag förbereda mig lite bättre än vad jag har gjort, sa hon till NRK.

Norska friidrottslandslagets chef Erlend Slokvik välkomnar Johaug till landslaget, samtidigt som hennes tränare Pål Gunnar Mikkelsen tycker att friidrotts-EM är ”kittlande”.

– Det kan vara en intressant grej att göra, men hon får inte ta på sig för mycket och riskera att bli skadad. Då blir det inte så värdefullt, har Mikkelsen tidigare sagt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Omgångens lag i allsvenskan – omgång 29

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Therese Johaug

Friidrott