David Lagercrantz

Boken ”Jag är Zlatan” blir biofilm – premiär 2021

Av: 

Benjamin Andrée

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics självbiografi ”Jag är Zlatan” ska bli långfilm.

Inspelningarna drar igång nästa år och filmen planeras gå upp på bio 2021.

– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, säger regissören Jens Sjögren i ett pressmeddelande.

Nu är det klart att boken om Sveriges största fotbollsstjärna genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, ska bli biofilm, skriver Sydsvenskan.

Enligt tidningen drar inspelningarna av filmen igång under nästa år och jakten på två unga skådespelare som ska spela Zlatan Ibrahimovic som 11 respektive 16-åring ska precis börja.

”Rörd och lite skärrad”

Regissören Jens Sjögren, som bland annat gjort tv-serien ”Innan vi dör” har fått uppdraget att regissera filmen och Zlatan själv kommer enligt uppgift vara delaktig i arbetet med filmen.

– Jag känner mig väldigt inspirerad och rörd men också lite skärrad över att vara en del av detta stora projekt, säger Jens Sjögren i ett pressmeddelande.

Manusarbetet ska färdigställas under hösten och filmen beräknas ha premiär på bioduken 2021.

Självbiografin ”Jag är Zlatan” gavs ut 2011 och skrevs i samarbete med författaren David Lagercrantz. Boken är översatt till mer än 30 språk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Quiz: Hur mycket kan du om Zlatan?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

David Lagercrantz

Zlatan Ibrahimovic