Elin Rubensson ska bli mamma

Elin Rubenssons damallsvenska säsong är över innan den ens hunnit börja.

Landslagsstjärnan ska bli mamma.

– Det är klart att jag kommer sakna att spela fotboll, men det här är lite större, säger Rubensson själv.

Den damallsvenska säsongen hann knappt få grönt ljust innan den var över för Kopparbergs/Göteborgs Elin Rubensson, 27.

Landslagsstjärnan är gravid.

Missar hela säsongen

När Sportbladet i juni drar igång sändningarna från damallsvenskan görs det med Kopparbergs/Göteborg som en av de största favoriterna till SM-guldet. Men det favoritskapet får sig en törn i samband med att mittfältaren Elin Rubensson missar hela säsongen.

Tillsammans med maken Filip väntar hon barn i slutet av året.

– Självklart är det jätteroligt för Elin och hennes familj att få tillökning och från klubbens sida kan vi bara säga grattis och lycka till, säger klubbens ordförande Peter Bronsman i ett pressmeddelande.

Rubensson.
Rubensson.

Rubensson har tillhört Göteborgsklubben sedan 2015 och rent idrottsligt är det en stor förlust för klubben, men Bronsman räknar med 27-åringens insatser redan nästa säsong.

”Vi ses 2021!”

– Ja, det som är glädjande i ett längre perspektiv är att Elin är kvar i KGFC och att hon planerar för en fortsatt karriär. Såg visst ser vi ser fram emot att se henne i våra färger igen redan nästa år, säger han.

När Sportbladet når huvudpersonen själv säger hon att hon varit med så mycket hon kunnat under vårträningen, och att det kommer bli annorlunda nu.

– Det är klart att jag kommer sakna att spela fotboll, men jag kommer vara med vid sidan så mycket som möjligt. Det här är lite större, säger hon själv och berättar också att planen är att återvända till fotbollen i vår igen.

– Vi har lite planer på hur vi ska lägga upp det, men sen får vi se hur kroppen mår då.


100 % fokus på damallsvenskan – se djupanalyser, tabelltips och intervjuer med alla lag på Sportbladetplay.se


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.