Hittade sambon avsvimmad: Tänkte att det var kört

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Sirius-spelaren Simon Gefvert och flickvännen Adelisa Grabus.
Foto: Bildbyrån
Sirius-spelaren Simon Gefvert och flickvännen Adelisa Grabus.

Från köket noterade AIK:s Adelisa Grabus den kusliga tystnaden.

Hon gick ut i vardagsrummet där hennes sambo, Sirius nyförvärv Simon Gefvert, låg avsvimmad och blå.

– Jag tänkte att det var kört, säger hon till Nerikes Allehanda.

Sirius ytter Simon Gefvert brukade varje morgon göra en andningsövning hemma i lägenheten som han delar med flickvännen Adelisa Grabus, också hon elitspelare.

I måndags gick något fel.

Det var UNT som först berättade att 23-årige Gefvert påträffades avsvimmad, fick hjärt-lungräddning och fördes med ambulans till sjukhus där han vårdades fram till i fredags.

Opererat in mätare

Sambon Grabus ger nu sin version av ingripandet och de dramatiska minuterna.

– Jag skulle laga mat och kände att allt inte var som det ska. Så jag går ut till vardagsrummet för att kolla till honom och då är han helt blå och ligger och krampar. Han ligger som en sten så då är det bara att ringa 112. Sen gjorde jag HLR tills ambulansen var på plats, säger hon till NA.

Simon Gefvert är i dag omskakad men mår bra. Han har opererat in en mätare som kontrollerar hjärtslagen. Han ska ta en paus från fotbollen på obestämd tid, men läkarna tror att han kan komma tillbaka i spel. Exakt vad han drabbats av är i nuläget okänt.

– Jag vågar inte tänka på vad som hade hänt om han var ensam. Jag är bara glad att han inte var ensam och att jag upptäckte det, säger Grabus till NA.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN