”Har en fördel för att han heter Wernbloom”

IFK Göteborg får vänta på segern

Av: Anton Johansson, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

STOCKHOLM-SÖLVESBORG. David Löfquist gick tufft åt Pontus Wernbloom - som skrek högt.

Mjällbyspelaren tyckte dock inte att det var en varning.

– Det känns som att han har en fördel för att han heter Wernbloom, säger Löfquist i Dplay.

– Jag tycker att allt jag fick med mig idag ska jag ha med mig, kontrar Wernbloom,

Det var i slutet av första halvlek som Pontus Wernbloom föll efter en duell med David Löfquist. På planen protesterade Löfquist mot domslutet och i pausintervjun i Dplay vädrade han sitt missnöje, som höll i sig efter matchen:

– Så jäkla ont kan det inte ha gjort, han var uppe och studsade två sekunder senare. Jag va på honom, men han förstärker med sitt skrik. Domaren går på det. Det är en frispark men ett billigt gult kort, säger han till Sportbladet.

Foto: Dplay

”Ska jag stå upp?”

Pontus Wernbloom, som blev intervjuad strax före Löfquist i tv-sändningen, hördes gnabbas med motståndaren i spelargången.

”Du får ju den lilla touchen, längst ut. Vad fan, vill du att jag ska stå upp?”, ropade han innan hörlurarna åkte på för pausintervjun.

– Den är ju lite sen, men det är inte hela världen liksom. Ska jag stå upp? Jag kan försöka, men varför? Han sparkar ju på fötterna. Du ser ju, det är rätt tydligt, säger Wernbloom när han får en fråga om situationen.

Efter matchen - som slutade 1–1 - var de båda veteranerna aningen lugnare.

– Jag försöker hjälpa mitt lag att vinna fördelar och han gör likadant för sitt. Det är allmänt känt att både han och jag pratar ganska mycket på plan, säger ”Löken”.

Pontus Wernbloom:

– Han tar frisparken och det är rutinerat för vi är i kontringsläge. Men han trampar mig på tårna. Det hörs mer när det inte är folk här.

– Det är väldigt mycket hets när det inte är publik. Man hör ju hur funktionärerna skriker, det blir hets vid varje domslut. Det är inte lätt för dom heller.

Tycker du synd om domarna generellt?

– Nej,  jag tycker inte synd om dom - det är deras jobb. De har valt att jobba med det här och har säkert välbetalda. Jag tycker de hanterar det rätt bra. 

Med i förarbetet

Wernbloom, som inledde matchen från start i anfallet, var inblandad i IFK Göteborgs 1–0-mål i första halvlek. Wernbloom hoppade över ett inspel från Jakob Johansson och bollen letade sig i stället fram till Patrik Karlsson Lagemyr som via båda stolparna sköt in 1–0.

I andra halvlek blev det straffar som kom att avgöra. David Löfquist tog chansen och kvitterade från elva meter efter att Karlsson Lagemyr syndat i straffområdet. I 71:a minuten fick Tobias Sana chansen från straffpunkten för ”Blåvitt”. Sana lurade ner Carljohan Eriksson i målet men satte bollen i stolpen och ut.

Matchen slutade 1–1 och efteråt tog Sana på sig de missade poängen.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.