Nyckelmatch utan nyckelspelare för Hammarby

Lagkaptenen Jeppe Andersen och skytteligaledaren Muamer Tankovic.

Det är inte vilka spelare som helst Hammarby får klara sig utan i toppmötet mot Malmö FF.

– Det är inget jag har någon huvudbry för, säger tränare Stefan Billborn.

Märk väl. Hammarbytränaren är väl medveten om hur viktiga de två spelarna i fråga är. Men trots deras avstängningar (Andersen för ett rött i derbyt mot Djurgården och Tankovic för ett avstängningsgivande gult i samma match) så är det en Hammarbytränare som känner sig lugn.

– Det är två spelare som startar i princip alla matcher när de är friska. Men jag har andra spelare som är bra. Man kan ha sämre spelare än vi har. Jag har många alternativ. Så där är jag inte ett dugg orolig, säger Stefan Billborn.

Flera alternativ

Offensivt så ska både Aron Johannsson och Imad Khalili vara helt fit och redo att spela om så krävs enligt Billborn. Och på mittfältet finns en hel del alternativ.

– Nu har vi ju Junior tillbaka. Vi har inte haft Junior under säsongen och han var vår bäste spelare förra året. Så det är väl bara att växla in honom tycker jag. Tim Söderström har också varit bra när han spelat i balansroll. Så jag tycker vi har två fullgoda ersättare, säger Billborn innan han nämner en tredje också:

– Vi har ju David Fällman tillbaka så vi skulle kunna spela Mads Fenger där också också få det mer defensivt. Vi har spelare på den positionen så jag är helt bekväm.

”Det är som det är”

Bekväm känner sig också Serge-Junior Martinsson Ngouali, som på förhand får anses vara den mest sannolika Andersenersättaren.

– Det klart vi vill ha alla spelare tillgängliga. Men nu är det som det är och då gäller det för andra att ta chansen och göra det bra, säger Junior.

Är ju inte helt omöjligt att tänka sig att du startar där på mitten?

– Om jag spelar så försöker jag bara gå in och göra mitt bästa. Det är inget mer med det. Ta det som det kommer och göra det bästa av situationen. Njuta av att spela fotboll.

”Nej”

Inte heller Darijan Bojanic, som oavsett laguttagning kommer få en ny vapendragare på det centrala mittfältet, ligger sömnlös för det. På frågan om hans eget ansvarsområde och stil påverkas av det så svarar han kort och gott ”nej”.

– Vi har en bra trupp och det gäller bara för andra att köra, säger Bojanic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.