LA Galaxy tappade segern efter osannolikt självmål

Zlatan Ibrahimovic tvåmålsskytt: ”Då hade jag dödat matchen”

avJohan Kingfors

Rött kort efter sex minuter, bortdömd straff efter VAR, två mål av Zlatan Ibrahimovic och mängder med målchanser.

Matchen mellan LA Galaxy och Seattle hade allt – men efteråt pratade alla om ett osannolikt självmål.

– Det grämer mig, säger Zlatan.

Toppmatchen mot Seattle Sounders kunde knappt ha börjat sämre för LA Galaxy. Försvararen Daniel Steres fick syna det röda kortet redan i den sjätte minuten efter en frilägesutvisning.

Tre minuter senare dömde domaren straff för hemmalaget – men efter en lång VAR-bedöming ändrades beslutet.

Med en man mer kunde också Seattle ta ledningen minuter innan pausvilan.

Satte mål nummer 20

Då klev Zlatan Ibrahimovic fram. I slutminuten av första halvlek nickade svensken snyggt in kvitteringen på ett inlägg från Sebastian Lletget.

– Han går inte att stoppa, skriver klubbens officiella twitterkonto.

I andra halvlek skulle LA Galaxy till slut få en straff när Zlatan blev neddragen i straffområdet. Svensken var säker från elva meter och satte sitt 20:e mål för säsongen och gick därmed upp i delad skytteligaledning.

”Efter en 15 minuter av matchen så trodde jag att Zlatan kanske skulle mörda sina lagkamrater. Nu har han gjort två mål och Galaxy leder med 2-1”, skriver Los Angeles Times sportreporter Dylan Hernandez på Twitter.

”Det är en totalblunder”

Målet såg ut att ge hemmalaget segern och tre viktiga poäng – men ett osannolikt självmål satte stopp för det.

Målvakten David Bingham missbedömde en utrusning och nickade bollen i huvudet på egna försvararen Jørgen Skjelvik och bollen rullade in i eget mål.

– Vad är det som händer, vad är det för självmål vi får se? Det är en totalblunder, något som du bara ser på Fifa, utbrast kommentatorn Adam Pintorp.

I och med den delade poängen missade LA Galaxy att rycka ifrån Seattle i tabellen.

– Det är inte lätt att spela en man kort i 85 minuter, men vi tog oss samman och jobbade stenhårt för varandra. Jag tycker att vi visade bra laganda, säger Zlatan efter slutsignalen och fortsätter:

– Jag borde ha gjort ett mål till, det grämer mig. Om jag inte vore så trött så hade jag dödat matchen, men det är inte någon ursäkt.