Mejla

Patrik Brenning

Han är mannen alla väntar på

FOTBOLL

I centrala Milano står mannen alla väntar på i bygghjälm och blickar ut genom sina enorma panoramarutor.

Vad han tittar på?

Juventus försök att kasta ut storstjärnor genom fönstret på andra sidan gatan.

Han tackade nej till Monaco och avfärdade Napoli lika snabbt. Nu ska Mauro Icardi starta ligasäsongen i ett Inter där ingen egentligen vill att han ska vara. Inte ägaren, inte fansen, inte tränaren, inte lagkamraterna och kanske allra minst Mauro Icardi själv.

Samtidigt vill Juventus värva honom. Klubben med överlägset starkast finansiella muskler i hela ligan. Så vad är problemet?

Juventus har blivit för stort

Det är att Juventus helt enkelt blivit för stort. Så enormt att spelarna klubben inte längre vill ha ändå inte ser någon anledning att flytta och nu är det helt enkelt fullt i omklädningsrummet.

Blaise Matuidi sitter fortfarande där, Mario Mandzukic likaså och Gonzalo Higuain inte minst. Och räknar sina pengar. En verklighet som tvingat Juventus att försöka bjuda ut spelare som egentligen är mer än tillräckligt bra för att stanna bara för att få plats med alla tunga löneposter på sin trupplista.

Nu verkar Paulo Dybala och Miralem Pjanic stå närmast att offras för att sämre spelare ska få plats på avbytarbänkar och för att Mauro Icardi ska komma in i startelvan.

Det är också uppenbart att det är i Juventus 26-åringen själv bestämt sig för att spela. Ironiskt nog för att han ska kunna stanna i Milano.

Det är där Icardi bygger sitt nya lyxboende åt familjen och då går det inte att pendla till Neapel eller Monaco. Bara till Turin. På många sätt sammanfattar också Mauro Icardis öde styrkeförhållandena i Serie A när säsongen 2019/20 nu ska ta sin början.

Juventus vill ha en av ligans bästa spelare (mest för att konkurrenterna inte ska få honom) men tvingas samtidigt rea bort stjärnor rivalerna bara kan drömma om för att göra plats. Detta samtidigt som de som ska försöka utmana dem återigen rensar Premier League-lag på dödkött för att spetsa sina trupper.

Alla vägar bär till Icardi

Inter är de som förstärkt allra mest intressant under sommaren och visst kan Milano-laget, under gamle Juventus-tränaren Antonio Conte, kanske bli en outsider i titelkampen. Men då krävs att alla pusselbitar faller på plats och den allra svåraste att pricka in är fortfarande den trubbige Icardi.

Det är som om alla vägar just nu bär till den tatuerade argentinaren.

För lyckas Juventus bara skeppa iväg Dybala och frigöra Icardi från sitt lyxfängelse så öppnar det också en möjlighet för Inter. En chans stavad Alexis Sanchez – den chilenske spelaren designad för Antonio Contes fotboll och som om han bara når i närheten av sin maximala kapacitet kommer lyfta laget ytterligare en nivå.

I Neapel står samtidigt Napoli och väntar på det slutgiltiga Icardi-beskedet innan de skriver under med Fernando Llorente istället.

Inter, Napoli, Manchester United, Alexis Sanchez och Fernando Llorente väntar alla på Mauro Icardi och innan allt löst sig med argentinaren vet ingen egentligen vilka segerodds vi ska ge titelutmanarna i år.

Men nu måste matcherna börja trots att Maruo Icardi fortfarande sitter fast i sin lägenhet. Spanades ut genom fönstret efter frigörelsen och Scudetton där borta i horisonten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Av: 

Patrik Brenning

Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: De 15 bästa värvningarna i Serie A

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Mauro Icardi

Juventus FC

Inter Milan

SSC Napoli