Tränaren kallar domaren ”Lilla gumman”

Utbrottet rapporterat till matchdelegaten

Uppdaterad 2019-08-15 | Publicerad 2019-08-14

ÖREBRO. Här får Kif Örebros tränare Stefan Ärnsved ett utbrott.

När fjärdedomaren försöker lugna ner situationen lägger han handen på hennes axel och säger ”lilla gumman”.

– Det ordvalet hör inte hemma inom fotbollen, säger huvuddomaren Ulrica Löv.

Följ ämnen i artikeln

Kif Örebro kunde ha fått straff i toppmötet med Göteborg. Vid ställning 0–1 vräkte gästernas målvakt Jennifer Falk ner Heather Williams, men domaren Ulrica Löv friade.

Hemmatränaren Stefan Ärnsved blev ursinnig och och gestikulerade ilsket bortifrån sitt bås. Fjärdedomaren Cecilia Ekvall skyndade dit för att lugna ner situationen och fick Ärnsveds hand på sin axel.

– Lilla gumman, lilla gumman, ska tränaren ha sagt.

”Klart jag blir förbannad”

Tränaren tilläts vara kvar vid sin bänk och såg från sidlinjen hur hans lag förlorade med 0–3. Efteråt är Sportbladet med när han synar repriser av situationen.

– Hon klipper Heather bakifrån. Det är i hörnet på straffområdet. Det är för dålig nivå att inte blåsa straff i den situationen, säger Ärnsved.

Kan du beskriva scenerna därefter?

– Det är klart att jag blir förbannad när det är så solklart att vi inte får straff.

Borde du ha åkt ut?

– Ja, det borde jag väl ha gjort. Där är de kanske lite för snälla som låter mig vara kvar.

Kan komma att anmälas

Han vill inte gå in i detalj på vad som hände mellan honom och fjärdedomaren.

– Det kan stanna mellan mig och domarteamet. Jag vill bara att domarteamet tittar på situationen igen och försöker att vara tillräckligt närvarande i nästa match så att det inte ska upprepas.

Domarna tar allvarligt på händelsen. Ett utbrott är en sak, förminskande behandling en annan. De rapporterade Ärnsveds agerande till matchdelegaten och ärendet kan komma att anmälas till disciplinnämnden.

– Jag uppfattar inte situationen själv. Jag hör inte vad han säger, men enligt den information jag har fått använder han ordval som inte hör hemma inom fotbollen, säger huvuddomaren Ulrica Löv.

Han säger ”lilla gumman” till domaren. Varför är det olämpligt?

– För att det enbart används i ett nervärderande syfte. Det hör inte hemma inom fotbollen.

Varför visas han inte upp på läktaren?

– Att han reagerar starkt är förståeligt, då det är en viktig situation. Vi gjorde bedömningen att det var bäst att ta ner situationen.

Efter att ha upplysts om att situationen rapporterats till matchdelegaten vill inte Stefan Ärnsved ge någon mer kommentar om händelsen.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.