AIK Fotboll

Misstänkt corona i AIK:s spelartrupp

”Självklart slår det hårt mot oss”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

En spelare i AIK misstänks ha drabbats av coronaviruset.

Nu sätts alla spelare och ledare i karantän, meddelar klubben på sin hemsida.

– Vi tar detta på största möjliga allvar, säger sportchef Björn Wesström.

Misstanken väcktes av klubbens läkare då ”samtliga kända symptom har bekräftats”. Den icke namngivne AIK-spelaren har nu fått träningsförbud medan övriga spelare och ledare har beordrats i karantän fram till den 1 april.

AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet. Beslutet om karantän handlar om stoppa smittspridningen i den mån som det går. Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning. Vi är en fotbollsklubb med begränsad organisation så självklart slår det hårt mot oss att detta nu händer. Vi är fast beslutna att hantera situationen på bästa möjliga sätt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Inga fler kommentarer

Det framgår inte i AIK:s pressmeddelande hur spelaren mår. Klubben låter hälsa att de inte kommer ge några ytterligare kommentarer under onsdagskvällen. Sportbladet har ändå sökt Björn Wesström, men utan framgång.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Tegnell: ”Tveksamt om vi är där i juni”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Fotboll