Misstänkt corona i AIK:s spelartrupp

”Självklart slår det hårt mot oss”

En spelare i AIK misstänks ha drabbats av coronaviruset.

Nu sätts alla spelare och ledare i karantän, meddelar klubben på sin hemsida.

– Vi tar detta på största möjliga allvar, säger sportchef Björn Wesström.

Misstanken väcktes av klubbens läkare då ”samtliga kända symptom har bekräftats”. Den icke namngivne AIK-spelaren har nu fått träningsförbud medan övriga spelare och ledare har beordrats i karantän fram till den 1 april.

AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet. Beslutet om karantän handlar om stoppa smittspridningen i den mån som det går. Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning. Vi är en fotbollsklubb med begränsad organisation så självklart slår det hårt mot oss att detta nu händer. Vi är fast beslutna att hantera situationen på bästa möjliga sätt, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Inga fler kommentarer

Det framgår inte i AIK:s pressmeddelande hur spelaren mår. Klubben låter hälsa att de inte kommer ge några ytterligare kommentarer under onsdagskvällen. Sportbladet har ändå sökt Björn Wesström, men utan framgång.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.