Klart: Rooney tillbaka i Everton

FOTBOLL

Wayne Rooney gör comeback i Everton.

Då avslöjar 31-åringen en hemlighet han burit på de senaste 13 åren i Manchester United.

– Jag har tvingats hålla tyst om det här, men jag har använt Everton-pyjamas under 13 år, säger han till Evertons hemsida.

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
Wayne Rooney.

Det har hänt mycket kring Manchester United på sistone.

I går blev det officiellt att klubben köper loss anfallsstjärnan Romelu Lukaku från Everton för, enligt engelska uppgifter, 825 miljoner kronor.

Nu är det också klart att Wayne Rooney går motsatt väg.

Brittiska nyhetsmedier, bland andra ansedda Sky Sport, skrev redan i går att 31-åringen fanns på plats på Evertons träningsanläggning för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Everton bekräftar

Och i dag bekräftar Liverpool-klubben på sin hemsida att de värvat tillbaka den engelske världsstjärnan.

– Wayne har visat ambitioner som vi behöver. Han vet hur man vinna titlar och jag är väldigt glad över att han bestämt sig för att komma, säger Everton-managern Ronald Koeman på hemsidan.

– Han älskar Everton och han var desperat över att komma hit. Han är bara 31 år och det råder inga tvivel om att han har kvaliteter. Det är fantastiskt att han är här, fortsätter han.

Rooney debuterade i Premier League för Everton som 16-åring och gjorde braksuccé. Sedan valde han, en aning kontroversiellt, att lämna barndomsklubben 2005 för spel i Manchester United och blev då världens dyraste tonåring.

Förlorat landslagsplatsen

Rooney har sedan dess slagit Bobby Charltons målrekord i klubben och startplatsen har varit ohotad.

Men sedan José Mourinho tog över Premier League-giganten för drygt ett år sedan har 31-åringen fått sporadiskt med speltid och även tappat sin plats i det engelska landslaget.

United skriver nu på sin Twitter att de ”tar farväl av en legendar”.

Nu tar Rooney nu sats i födelsestaden och kontraktet med Everton är skrivet på två år.

– Jag kommer inte tillbaka för att Everton är mitt favoritlag, laget jag växte upp med och spelade för. Jag kommer tillbaka för att jag känner att klubben kan gå framåt och bli framgångsrik, säger han själv till hemsidan och avslöjar samtidigt en smaskig detalj.

– Om jag ska vara ärlig – och jag har tvingats hålla tyst om det här de senaste 13 åren – så har jag använt Everton-pyjamas hemma med barnen.

ARTIKELN HANDLAR OM