”Ser fram emot att spela inför fansen”

avAndreas Käck

Han avslutade sin sejour i Malmö FF med en hyllning till fansen.

Nu ser Johan Wiland, 36, fram emot att spela inför Hammarbys.

– Det ska bli kul och inspirerande, säger han.

Foto: Bildbyrån

Efter en lång tids spekulationer är Johan Wiland, 36, äntligen på plats i Hammarby. På fredagen gjorde han sin första träning med sina nya lagkamrater – och han kastas rakt in i hetluften.

Det är nämligen redan bestämt att veteranen står i mål i lördagens match mot J-Södra.

– Snacket har varit i gång länge så det är skönt att det har löst sig till slut. Jag ser fram emot matchen mot J-Södra. Jag är ju här för att spela matcher och hoppas kunna få en liten nytändning nu, säger Wiland.

Efter två år i Malmö FF tog han farväl med en hyllning till fansen.

– Jag vill tacka MFF-supportrarna som från allra första början funnits där för att stötta och hjälpa mig fram. Ni är fantastiska, sa 38-åringen.

”Är fantastiskt”

Nu ser han fram emot att spela inför Hammarbys supportrar.

– Jag har bara hört bra saker om Hammarbys fans. Jag har ju spelat inför dem, fast i motståndarlaget. Jag vet att de kommer till alla matcher och stöttar sitt lag. Det är fantastiskt. Det ska bli kul och inspirerande att spela inför den publiken.

Varför blev det just Hammarby?

– De var intresserade och det intresset blev ömsesidigt, speciellt med tanke på min familjesituation (Wilands familj bor i Stockholm). De visade att de vill ha mig och jag kände att det passade mig perfekt. Så ja, det blev en bra lösning för mig och min familj – och förhoppningsvis för Hammarby också.

Fanns det andra anbud?

– Inget som var intressant i jämförelse med Hammarby.

Vad kan du bidra med?

– Rutin och erfarenhet. Kunna hjälpa till när det flyger runt öronen lite. Jag är väl ganska lugn och trygg, så på det viset känner jag att jag kan bidra, säger Johan Wiland.

Ser ut att lämna

Ögmundur Kristinsson – som har varit Hammarbys förstemålvakt de senaste åren – ser nu ut att lämna klubben. Han kommer inte att följa med till bortamatchen mot J-Södra.

– Johan Wiland är vår förstemålvakt nu, säger tränaren Jakob Michelsen.

– Vi är väldigt glada över att han valde Hammarby. Han har ett bra CV och är en grym målvakt som kan hjälpa oss i det här projektet som vi nu har påbörjat, säger Michelsen.

Johan Wiland har skrivit på för 2,5 år.

ARTIKELN HANDLAR OM