AIK föll i genrepet

Foto: BILDBYRÅN
Gotiom klev av skadad i maj – i dag fick han ta på sig matchtröjan igen.
FOTBOLL

Om en vecka ska AIK spela Europa League–kval.

I genrepet mot estniska FC Flora föll laget tungt med 0–2.

– Ett skitresultat, säger tränaren Rikard Norling.

Tidigare i veckan lottades kvalet till Europa League. Då stod det klart att AIK ställs mot Klaksvik från Färöarna den 29 juni med returmöte den 6 juli.

Som ett led i förberedelsearbetet spelade Solnalaget en träningsmatch mot FC Flora i Tallinn under torsdagseftermiddagen.

Goitom tillbaka

Hemmalagets Rauno Alliku gjorde ledningsmålet i den 69:e minuten och kort därefter utökade Rauno Sappinen till slutresultatet 2–0.

– Det blev lite speciellt, vi möter ett B–lag i första och ett A–lag i andra, säger Rikard Norling till klubbens tv–kanal.

– Hade det här varit på riktigt så hade det inte varit bra alls. Med tanke på att det inte var det så gäller det att vi lär oss utav det här så att det inte upprepar sig i första matchen nästa vecka.

Glädjande nog för AIK:s del var Henok Goitom tillbaka efter sin knäskada.

32–åringen spelade hela första halvleken innan han lämnade planen till förmån för provspelaren Masoud Juma Choka.

– Det bästa vore om Henok kunde börja på bänken och hoppa in de första tävlingsmatcherna så att han får växa sig in i det så att vi undviker problematiken vi hade i våras, säger Norling.

– Det blev naturligt att han var ett av de främsta forwards-alternativen, vilket han inte var redo för. Det är något som vi vill undvika den här gången.

ARTIKELN HANDLAR OM