Ny vinst för Sirius – ny show av Sarfo

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

En ny uppvisning från Kingsley Sarfo – och en ny vinst för Sirius.

Efter 3–0 mot Kalmar ligger nu nykomlingen tvåa i allsvenskan.

– En fantastisk match, säger Sarfo till Sportbladet.

Sirius har inlett sin första säsong i allsvenskan på 43 år övertygande.

Efter två bortasegrar mot topptippat motstånd kom så även den första vinsten på ”hemmaplan” (matchen spelades i Gävle på grund av dålig plan) i den fjärde omgången. Sirius slog Kalmar med 3–0 och precis som tidigare matcher var det Kingsley Sarfo-show.

– En fantastisk match från oss. Väldigt skönt att ta tre poäng, säger mittfältaren till Sportbladet.

”Ska ha 800 miljoner för Sarfo”

Ghananen sköt själv in ledningsmålet helt på egen hand. Efter en snabb bollvinst hamnade bollen hos 22-åringen som åkte slalom genom Kalmars försvar och snyggt placerade in bollen bakom Ole Söderberg.

– Det var väldigt skönt. Jag kom igen och försökte bara placera in den och jag lyckades. Det var ett bra mål, säger Sarfo.

Målet var så pass vackert att Siriusbacken Jesper Arvidsson, för dagen utanför truppen på grund av skada, på Twitter skrev att ”Sirius ska ha 800 miljoner kronor för Sarfo”.

Efter matchen har Sarfo fortfarande inte sett Arvidssons tweet, men skrattar högt åt det.

– Han är sådan, skojar om allting. Men jag är nöjd med min fotboll, han jobbar hårt och håller fokus för jag vet att det är mycket som kommer framöver. Det kommer mer från mig, säger han.

Tvåa i allsvenskan

Sirius vann till slut med hela 3–0 efter mål av Ian Sirelius och Alexander Nilsson. Sirius var för en kort stund, när Djurgården hade ledningen mot Malmö, serieledare men får nu nöja sig med en andraplats – vilket är klubbens högsta placering någonsin.

– Det är bara fyra matcher spelade, men vi spelar en väldigt bra fotboll. Vi är inte förvånade, men vi ödmjuka. Vi tänker inte på förstaplatsen, vi ska bara fortsätta med det vi gör, säger Sarfo.

ARTIKELN HANDLAR OM