Tränaren: ”Vad har jag misslyckats med?”

avEmelie Fredriksson

FOTBOLL

ESKILSTUNA. Efter baklängesmålet efter en minut kom FC Rosengård inte tillbaka i matchen.

Det guldtippade laget gick inte att känna igen i 2–3-förlusten mot Eskilstuna. 

– Det är mitt ansvar att få spelarna att tro. Vad har jag misslyckats med?, säger tränaren Jack Majgaard Jensen. 

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N

FC Rosengård har två segrar bakom sig mot defensiva lag, men mot både Kvarnsveden (7–2) och Djurgården (3–1) har laget släppt in ett snabbt baklängesmål.

När tredje matchen för säsongen blåstes igång nu två veckor senare upprepade sig mönstret när Eskilstunas landslagsanfallare Mimmi Larsson gjorde 1-0 redan efter drygt en minuts spel.

Skillnaden var att Rosengård aldrig kom tillbaka in i matchen. 

– Skit, känns det som. Det är tredje matchen i rad som vi släpper in ett tidigt mål och det blev en dålig spiral efter det, säger kaptenen Emma Berglund. 

– Vi går ut och möter ett aggressivt Eskilstuna och för första gången i år sätts vi på prov. Man kan nog inte prata om att vi är oförberedda men att vi inte löste situationen vi hamnar i på ett bättre sätt är det som känns mest jobbigt, fortsätter hon.

Tränaren självkritisk

Tränaren Jack Majgaard Jensen är självkritisk. Satte han rätt startelva på planen? Var taktiken rätt? Har träningarna varit de bästa?

– Jag ska få spelarna att tro på grejerna, också när det går dåligt. Vi var förberedda på det som skulle hända men då ställer man sig frågan som tränare: ”Vad har jag misslyckats med?”.

Att det återigen blir ett snabbt insläppt mål kan han inte längre bortförklara.

– Alla mål är fel vi gör. Det är mycket mentalt. Nu måste vi förstå vad vi kan göra bättre mot lag som spelar som Eskilstuna och hur vi kan skaka av oss ett misstag snabbt.

”Ömkande buss”

Är du orolig?

– Spelarna underpresterar , vi blir stressade. Men det är en dålig match, nästa match kan bli hur bra som helst. När vi inte gör rätt är vi bara ett ordinärt lag, men när vi spelar med självförtroende finns det ingen som är bättre.

Emma Berglund tror att kvällens bottennapp bli en bra läropeng och menar att alla spelare tar samma ansvar som Majgaard Jensen för underprestationen.

– Nu är det en ömkande buss som rullar hemåt. Sen får man för fan ta tag i det. 

ARTIKELN HANDLAR OM